Mersin İdmanyurdu Lige Mağlubiyetle Veda Etti

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında ligden düşmesi kesinleşen İçel İdmanyurdu, sahasında konuk ettiği Gaziantepspor'a 2-1 mağlup oldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, İçel İdmanyurdu’nun sıkıntılı bir 34 haftayı geride bıraktığını ifade ederek, “Ne yazık ki bugün Süper Lig’deki son maçımızı oynadık. Bu 34 haftanın son 9 haftası biz takımla beraberdik. Bu 9 hafta içerisinde gerçekten çok büyük sıkıntılarla uğraştık ama biz sıkıntıları hiçbir zaman hem kulübümüzün prestiji hem de aile içinde kalması gerektiği için kamuoyu ile paylaşmadık. Bugünde paylaşmayacağım. Ama neredeye ligin son 4-5 maçında futbolcu arkadaşlarımızı yalvarır pozisyonda sahaya çıkartmaya başladık ki buda çok büyük sıkıntıydı. Buna rağmen bu maça kadar futbolcularımızın konsantrasyonu üst seviyede tutup iyi futbol oynamaya gayret ettik. Bunu da başardığımızı zannediyorum. Ama bu maçı ayrı tutuyorum. İçel takımı, İçel şehri Süper Lig’e çok yakışan bir takım. İnşallah önümüzdeki sene gereken hamleler yapılır ve tekrar Süper Lig’e İçel takımı döner. Bizde bu hamleler yapılırsa görevimizin başında olacağız” diye konuştu.

İçel İdmanyurdu’nun kalecisi Cengiz Biçer ile futbolcu Burak Can Kalender ise söylenecek fazla bir şeyin olmadığını ifade ederek, İçel İdmanyurdulu taraftarlardan özür dilediler.

GAZİANTESPOR CEPHESİ
Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, çok çekişmeli, güzel bir lig yaşadıklarını belirterek, “Gaziantepspor olarak biz göreve geldiğimizde çok zor bir süreçten geçiyordu. Bunla birlikte de bu zor sürecin sonucunda da kümede kalmayı garantilemiş, normal şartlarda hedefi daha yukarda olması gereken bir takımı yaşadığı bu süreci en iyi şekilde değerlendirip tekrar hak ettiği yere getirmişiz. O yüzden de mutluyuz. Bütün futbolcu kardeşlerimi bu zor süreci başarıyla yerine getirdiği için tebrik ediyorum. Lige yeni gelen takımlara da başarılar diliyorum. Düşen takımlarda inşallah tekrar bu lige dönerler. Şampiyon olan Galatasaray’ı da tebrik ediyorum. Fenerbahçe-Trabzonspor maçında da kupanın kazananı hayırlısı ile onları da tebrik ederek dolusuyla, iyisiyle, kötüsüyle yaşadığımız bir sezonda, hatalarımız veya herhangi bir yanlışımız varsa da herkesten özür diliyorum. Gaziantepspor taraftarını da, camiasına sevgilerini gösterdikleri için teşekkür ediyorum. İnşallah yeni sezonda daha başarılı oluruz” şeklinde konuştu.

Gaziantepspor futbolcuları İbrahim Halil Yaşar ile Süleyman Özdamar da bugün kendilerine forma şansı veren hocaları Bülent Uygun’a teşekkür ederek, “İyi bir mücadele oldu. Genç olarak oynamamız bizi mutlu etti” şeklinde konuştular.

Kaynak: İHA