Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Özdilek'ten Açıklama

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, "Futbolda şiddeti kınamaya, bununla ilgili kamuoyuna devamlı doğru mesajlar vermeye çalışıyoruz" dedi.

Özdilek, kırmızı-beyazlı oyuncu Deniz Barış ve Uğur İnceman ile kentteki özel bir ilköğretim okulunda düzenlenen "Eğitim hayatında sporun yeri" konulu söyleşiye katıldı.

Söyleşi öncesinde Özdilek'in futbolculuk döneminde attığı gollerle ilgili video gösterimi sunuldu.

Özdilek, günümüzde ebeveynlerin çocuklarına ders çalışmaları konusunda çok baskı yaptığını, bu baskının çocukları sıktığını dile getirerek, kendisinin iki kızı olduğunu, mümkün olduğunca çocuklarını baskı altına almamaya çalıştığını söyledi.

Çocukların derslerine iyi çalışmaları ve hedef belirlemeleri gerektiğini vurgulayan Özdilek, hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgarın yardımcı olmayacağına işaret etti.

Özdilek, Beşiktaş forması giydiği tarihlerde takım kaptanlığı, milli takımda oynama, futbolu zirvede bırakmak gibi hedefler belirlediğini ve tüm hedeflerine ulaştığını anlattı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Özdilek, "İnsanın başaramayacağı hiçbir hedef yok. Bugünden itibaren hayatınızı planlamaya başlayın. Bu ülkenin sizin gibi eğitimli gençlere ihtiyacı var" diye konuştu.

"Antalya'da yaşıyorsak birinci öncelik Antalyaspor olmalı. İkinci bir takımınız Fenerbahçe, Galatasaray olsun, fark etmez ama burada yaşayanların birinci takımının Antalyaspor olması gerekir" diyen Özdilek, gençlerin desteğini önemsediklerini, gelecek yıl okullardaki öğrencilerin maçları izlemeye gelmesi için çalışma yapacaklarını kaydetti.

Bir öğrencinin Fenerbahçeli Emre Belezoğlu'nun saha içindeki davranışlarını nasıl bulduğu yönündeki soru üzerine Özdilek, şunları söyledi:

"İsimsel olarak ifade etmek çok doğru değil. Futbol, çok geniş kitlelere hitap eden bir spor. Bunun içindeki en önemli unsur oyuncular. Oyuncuların saha içi davranışları, performansları çok önemli. Bu sadece Emre ile bağdaşan bir sorun değil, genel hatlarıyla bakmak lazım. Özellikle saha içinde oyuncuların küfür, fevri ve agresif hareketlerinin toplumun büyük bölümünü etkilediğini göz önünde bulundurmalıyız. Futbolcular sahadaki performanslarıyla yorumlanmalı. Ben bunu 10-15 yıl önce de söylüyordum, şimdi de söylüyorum. Futbolda şiddeti kınamaya, bununla ilgili kamuoyuna devamlı doğru mesajlar vermeye çalışıyoruz. Maalesef bugün itibarıyla bunu futbolun içinde düzeltme şansımız yok gibi görünüyor."

Uğur İnceman da okullardaki etkinliklere katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğrencilerin aileleri tarafından spora yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Deniz Barış ise futbola hobi olarak başladığını, daha sonra devam edip bugünlere geldiğini belirtti.

Söyleşinin ardından Özdilek ve futbolcular, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Kaynak: AA