Emrespor A.ş Ligden Düştü

Futbol Disiplin Talimatı’nın (FDT) lisans veya uygunluk belgeleri üzerinde değişiklik ve sahtecilik ile TFF'yi veya ilgilileri yanıltmaya yönelik eylemlere verilecek cezaları kapsayan 49/5. maddesi uyarınca PFDK tarafından 3 puanının silinmesine karar verilen Spor Toto Üçüncü Lig Üçüncü Grup takımlarından Isparta Emrespor A.

Ş’ye Tahkim Kurulu’ndan kötü haber geldi

Tahkim Kurulu, kulüp yönetiminin itirazının reddine karar verdi. Böylece 32 puana gerileyen Isparta Emrespor A.Ş, Elazığ Belediyespor’un gerisinde kalarak, Mardinspor ve Diyarbakırspor’dan sonra bölgesel amatör lige düşen üçüncü takım oldu. 16 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilen Tahkim Kurulu toplantısında Isparta Emrespor A.Ş’nin itirazı ele alındı. Kurul, Isparta Emrespor A.Ş’ye, TFF’yi yanıltma eyleminden dolayı, eylemin teşebbüs aşamasında kalması dikkate alınarak verilen 10 bin lira para cezası ve bu eylemden ötürü üç puan silinme cezası veren PFDK kararında isabetsizlik bulunmadığına kanaat getirerek cezayı onadı.

YÖNETİM CAS’A GİDEBİLİR
Isparta Emrespor A.Ş yönetiminin, konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) taşıyabilecekleri, kararla ilgili açıklamanın daha sonra yapılacağı öğrenildi.

Kaynak: İHA