Çankırı 100. Yıl Yetiştirme Yurdu'nda Kalan Gençlerin Forma Giydiği Shçek Spor Kulübü, 22 Yıl Sonra İlk Kez Bölgesel Amatör Lig'e Yükseldi

Özgür Alantor - Çankırı Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı 100. Yıl Yetiştirme Yurdu'nda kalan gençlerin forma giydiği SHÇEK Spor Kulübü, 22 yıl sonra ilk kez Bölgesel Amatör Lig'e yükseldi.

Çankırı'da 1991 yılında kurulan SHÇEK Spor Kulübü, Çankırı Amatör Ligi'nde oynadığı 13 maçta 12 galibiyet ve bir beraberlikle 37 puan toplayarak, en yakın rakibinin 3 puan önünde şampiyon olmayı başardı.

Yediği 24 gole karşılık rakip kaleleri 48 kez havalandıran SHÇEK Spor, gelecek yıl BAL'da Çankırı'yı temsil etme hakkı kazandı.

-Vali Özcan-

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çankırı Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı kurumlarda sportif faaliyetlere öncelik verdiklerini söyledi.

Çalışmaların meyvelerini toplamaya başladıklarını ifade eden Özcan, "100. Yıl Yetiştirme Yurdu'nda kalan gençlerin oluşturduğu takımımız, Türkiye'de bir ilki başardı. İlk kez bir SHÇEK futbol takımı BAL'a çıktı. Bu, bizim açımızdan önemli bir gelişme" diye konuştu.

Özcan, ellerinden geldiğince spora destek verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini kaydetti.

Kulüp Başkanı Osman Demir ise merkez ve ilçelerden gelen takımlarla yaptıkları müsabakalarda şampiyon olduklarını dile getirdi.

Hedeflerinin profesyonel lige yükselmek olduğunu ifade eden Demir, "SHÇEK Spor, yetim ve öksüzlerden oluşan bir takım. Bu özelliğiyle takımın ayrıcalıklı bir yeri var. Yıllar yılı amatör ligde başarıdan başarıya koştu. Yetiştirme yurtları arasındaki müsabakalarda bugüne kadar birçok başarıya imza attı. Bu ligde mücadele edebilmek için takımın maddi ve manevi desteğe ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

-"İsteyen her çocuğumuzu takıma kazandırdık"-

Antrenör Ekrem Şahin de takımın kurulma hedefinin çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp, spora yönlendirmek olduğunu söyledi.

Takımı kurarken yeteneğe bakmadıklarını aktaran Şahin, şunları dile getirdi:

"İsteyen herkesi takıma kazandırdık. Amacımız, geneçlerimizin hayata dönmelerini sağlamak, kazanmayı ve kaybetmeyi öğreterek, insanlarla iç içe olmalarını sağlamak. Oyuncularımızla 'yağmur çamur' demeden 6 yıldır birlikte çalışıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Birkaç yıl önce kapanması gündeme geldi. El birliği ile onu ayakta tutmayı başardık. Şimdi de BAL Ligi'ne gidip, bu çocuklara yeni başarılar yaşatmak için destek istiyoruz."

Şahin, sporun gençler üzerindeki olumlu etkisinin yadsınamayacağını, şiddetten ve kötü alışkanlıklardan uzaklaştıklarını sözlerine ekledi.

Yayıncı: Kemal Kaymak

Kaynak: AA