Bursaspor Taraftarlarından Genel Kurul Açıklaması

Bursaspor Taraftarlar Birliği, tüzük gereği Başkan İbrahim Yazıcı’nın vefat etmesinin ardından 7 Haziran'da yapılacak genel kurul öncesi açıklamalarda bulundu.

Bursaspor Taraftarlar Birliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Şampiyon Başkanımız İbrahim Yazıcı'nın üzücü vefatının ardından tüzük gereği 30 gün içerisinde olması gereken olağanüstü genel kurul 7 Haziran’da yapılacak. Bu tarihte çoğunluk sağlanamaması halinde seçimin 17 Haziran'da çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirileceği kulübümüz tarafından duyurulmuştu. Sürecin hepimizi derinden yaralayan bir vefatın ardından doğduğunu herkesin bilmesi gerekir. Herkesin bu konudaki hassasiyetlere, camiamızın ağırlığına ve Bursaspor Kulübü kurumsal kimliğine zarar vermeyecek biçimde hareket etmesi gerekir. Herkes genel kurulların bir tartışma ve çıkar paylaşımı sahası değil, kurumların geleceğinin şekillendiği 'samimi' rekabet ortamı olması gerektiğinin bilincinde olmalıdır. Bu doğrultuda Bursasporumuz'un geleceği için söz, hal ve hareketlerde dikkatli davranılmalıdır. Herkesi 7 Haziran'daki ilk oturumda çoğunluğun sağlanması için katılım göstermeye davet ediyoruz.”

Yazıcı’nın bıraktığı miras olan Bursaspor’un hakları doğrultusunda yeni stadın gelirlerinin Bursaspor’a verilmesi konusunda yeni yönetimden dik duruş göstermelerini isteyen taraftarlar, “Takımımız mali açıdan problem yaşamıyor. Kendini yöneten yöneticilerin bu vizyonu benimsemeleri gerekir ve Bursaspor’u daha aydınlık yakınları taşıyabilecek yeterlilikte bulunmaları gerekir. Taraftarları birer müşteri olarak değil, birer paydaş olarak görüp, eleştirilere kulak tıkanmaması gerekir. Kulübün işleyişini ve ilerleyişini yavaşlatan taraftar ile iletişimdeki kopukluğun en büyük sebeplerinden olan çalışan politikasıyla, kadrosundaki önemli yanlışlıkları ciddi bir revizyon ile giderecek bir yönetim olmalıdır. İbrahim Yazıcı'dan 'devralacağı koltuğun büyüklüğüne yakışacak şekilde adaylık süreci geçirecek ve çalışma yürütecek adaylara seçim çalışmaları sürecinde başarılar dileriz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA