Binicilik Federasyonu Başkanı Çapa Açıklaması

Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç Çapa, Akdeniz Oyunları'na gidecek milli takımın Kayseri'de düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kupası Binicilik Yarışı'ndaki sıralamaya göre tespit edileceğini söyledi.

Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç Çapa, Kayseri Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Mehmet Metin Özen ve Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Koordinatörü Ali Üstünel, Kadir Has Kongre Merkezi'nde yarışla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Çapa, 30 bin lira ödüllü 47. Cumhurbaşkanlığı Kupası Binicilik Yarışı'nın Cumhurbaşkanı Gül'ün memleketi Kayseri'de gerçekleştirilmesi nedeniyle mutlu olduklarını belirtti.

Gül'ün yarışları izleyeceğini, dereceye giren jokeylere ödüllerini vereceğini belirten Çapa, şöyle devam etti:

"Yarışlar 18-19 Mayıs'ta Kayseri'de yapılacak. Kayseri'nin özelliği sayın Cumhurbaşkanımızın doğduğu ve büyüdüğü Anadolu'nun fevkalade ilerinden biri olması. Hem Cumhurbaşkanlığı Kupası hem de Akdeniz Oyunları'ndan dolayı yarışmanın önemi çok büyük. Akdeniz Oyunları'na gidecek milli takımımızı buradaki sıralama tespit edecek. Şu ana kadar Cumhurbaşkanlığı Kupası için 23 at angaje oldu. Güzel gösterilerin olduğu bir yarış bizi bekliyor."

Kayseri Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Özen ise Sümer Stadı'nda yapılacak yarışla ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

Muhabir: Mustafa Önal

Yayıncı: Ersin Altınsoy

Kaynak: AA