Tekirova Belediyespor Finalde

Malatya’da gerçekleşen Spor Toto 3. Lig 1. Grup Play off müsabakasında bölgesinin gururu Tekirova Belediyespor İstanbulspor’u 4-1 yenerek finale adını yazdırdı.

Tekirova Belediyespor Pazar günü oynayacağı final maçını da kazanırsa 2. Lige adını yazdıracak.
Tekirova Belediyespor Play -Off’a kalma başarısı sonrası Malatya İnönü Stadı'nda gerçekleşen turnuvadaki ilk rakibi olan İstanbulspor A.Ş.’yi kolay geçti. Eleme usulüne göre olan Play-Off maçları sebebiyle her iki takımda maçın ilk dakikalarında kontrollü oyunu tercih etti. Maçın ikinci yarısında 51, 52 ve 57’nci dakikalarda golleri bulan Tekirova Belediyespor maçı 3-0’a getirdi. Tekirova Belediyesipor 76’ncı dakikada bir gol daha bularak skoru 4-0 getirdi. Gökhan Korkmaz’ın üç gol attığı maçta takımın diğer golünü Uğur Karakoç attı. Maçın sonlarına doğru ise 86’ncı dakikada İstanbulspor’un tek golü Ali Işık’tan geldi.

Bu skorla adını finale yazdıran Tekirova Belediyespor, Pazar-Fatih Karagümrük maçının galibiyle final maçına çıkacak. Maçın yıldızlarından olan Tekirova Belediyespor’un orta saha oyuncusu Mustafa Özkaya, “İnşallah final maçını da kazanıp bir üst lige çıkacağız” diye konuştu.

Tekirova Belediyespor’da orta sahada forma giyen Gökhan Aydıngül de Tekirova’nın adını her yerde duyurmak istediklerini ifade ederek, “Ne il ne de ilçe takımıyız. Biz belde takımıyız. Ama sezon başından bu yana gerçekten Tekirova Belediyespor’un adını burada ilk defa duyanlar olmuştur. 10 haftadır teknik direktörsüz yolumuza devam ediyoruz. İnanan bir futbolcu topluluğu ile hedefimize ulaşmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Maç sonu elde edilen 4-1’lik galibiyetin büyük bir başarı olduğuna dikkat çeken Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, “Kolay değil, ikinci lige sadece 90 dakika var. Takımımızın gösterdiği başarıdan dolayı hepsini tebrik ediyorum. Bizlere final gururunu yaşattıkları için çok gururluyum. İnşallah Pazar günü finaldeki rakibimizi de geçip Tekirova Belediysepor’umuzun adını ikinci lige yazdıracağız” dedi.

Kaynak: İHA