Pekin Başkent Spor Üniversitesi Wushu Bölüm Başkanı Ding Açıklaması

Ömer Hakan Kibar - Pekin Başkent Spor Üniversitesi Wushu Bölüm Başkanı Ding Chang Wei, wushu sporunu Çin'den sonra en iyi özümseyen ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Çin Wushu Milli Takımı, çeşitli illerde gösteriler yapmak için Türkiye Wushu Federasyonunun davetlisi olarak Ankara'ya geldi. Kafile sorumlusu Pekin Başkent Spor Üniversitesi Wushu Bölüm Başkanı Ding Chang Wei, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Wushu sporunun faydalarını anlatan Ding, "Wushu, Çin'de çok ünlü ve takip edilen bir spordur. Çok kolay bir spor değildir ama çok faydalıdır" dedi.

Türkiye'den önce ABD'de gösteriler yaptıklarını belirten Ding, "Almanya, Avustralya, Japonya, Fransa ve Kanada gibi 20'den fazla ülkeye gittik. ABD dışındaki diğer ülkeler wushuyu pek tanımıyor. Son birkaç yıl içinde yavaş yavaş tanımaya başladılar. Türkiye, Çin'den sonra wushuyu en iyi tanıyan ve özümseyen bir ülke. Federasyon başkanı Addurrahman Akyüz, Türk insanına wushuyu çok sevdirdi" diye konuştu.

-"Türkiye, Çin'i geçebilir"-

Ding, Türkiye'nin wushuda çok yakında Çin'i geçebileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye, bu bölgenin en iyisi. Son yıllarda wushu, dünya genelinde büyük bir gelişim gösterdi. 2009 yılında Abdurrahman Akyüz, bizi Türkiye'ye davet etmişti. O zamanlar Türkiye wushuyu tanımıyordu. Abdurrahman Bey ile 5, 10 ve 20 yıllık programlar yaptık. Birinci amacımız wushunun tanımasını sağlamaktı, bunu da başardık."

Ailelerden, çocuklarını 5-6 yaşlarından itibaren wushuya yönlendirmelerini isteyen Ding, "Wushuya bu yaşlarda başlayan bir çocuk, daha sonra bir Çinli gibi bu sporda başarı gösterebilir. Türk Wushu Milli Takımı'nda bulunan Elif, Zeynep ve Necmettin Akyüz kardeşler, dünyada wushuda en yüksek dereceye yükselmiş isimler. Türkiye bu sporda giderek daha yüksek noktalara gelecek" değerlendirmesinde bulundu.

Yayıncı: Selçuk Aval

Kaynak: AA