Metzelder Futbolu Bırakıyor

Almanya Birinci Futbol Ligi takımlarından Schalke 04'ün defans oyuncusu Christoph Metzelder, sezon sonunda futbolu bırakacağını açıkladı.

Freiburg ile hafta sonu oynayacakları maçın ardından futbolu bırakacağını belirten 32 yaşındaki Alman futbolcu, kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Kendime dürüst davranmam gerekirse sürekli bu seviyede futbol oynayabilecek fiziksel kapasitede değilim. 13 yılın ardından içimde futbol için yanan ateş söndü" ifadesini kullandı.

Tecrübeli futbolcu, gelecek planları arasında futbol yorumculuğu ve hayır işleri olduğunu, hatta UEFA Şampiyonlar Ligi ve Bundesliga maçlarına yorumcu olarak katılmak için bir kanalla anlaştığını anlattı.

Almanya Milli Takımı'nın formasını 47 kez giyen Metzelder, spor yaşamında Borussia Dortmund ve Real Madrid formasını giydi. Alman futbolcu, 2003-2004 sezonunda aşil tendonundaki sakatlık nedeniyle 1 yıl futbol oynayamamış, Real Madrid'de geçirdiği 3 sezon boyunca da yaşadığı benzer sıkıntılar nedeniyle takımda düzenli yer bulamamıştı.

Muhabir: Doğa Kırmızıoğlu / Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Yayıncı: Selçuk Aval

Kaynak: AA