Honda, Mclaren'ın Motor Sağlayıcısı Olarak Piste Dönüyor

Japon otomobil üreticisi Honda, 2008 yılı sonunda ekonomik kriz nedeniyle ayrıldığı Formula 1'e, 2015'te McLaren'ın motor partneri olarak döneceğini açıkladı.

Honda Başkanı Takanobu Ito, Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen basın toplantısında, teknolojik gelişim anlamında köklü bir geçmişe sahip olduklarını belirterek, "Çevreyi önemseyen yeni Formula 1 kurallarının, mevcut teknolojimizin daha da ilerlemesi konusunda verdiği ilham, katılma kararı almamızın temelini oluşturuyor" diye konuştu.

McLaren CEO'su Martin Whitmarsh da Honda'nın geri dönüşünün, Formula 1'i seven herkes için harika bir haber olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"McLaren tarihinde yeni ve heyecan verici bir bölüme girmek üzereyiz. Tıpkı McLaren gibi Honda da motor sporlarında büyük bir mirasa sahip. Güçlerimizi birleştirmekten dolayı gururlu ve heyecanlıyız."

Honda ve Mclaren birlikteliği 1988 ve 1992 yılları arasında 44 galibiyet, 8 şampiyonluk, 53 "pole pozisyonu" ve 30 en hızlı tur zamanı getirmişti. Fransız Alain Prost ve Brezilyalı Ayrton Senna'nın kullandığı MP4-4 aracı, 16 yarışlık 1988 sezonunda 15 yarış kazanmıştı.

Bu arada, Formula 1'de gelecek sezondan itibaren V8 motor kullanımına son verilerek, 6 silindirli turboşarj motorların kullanılacak olmasının, 1964-2008 yıllarında Formula 1'de boy gösteren Honda'nın geri dönüş kararında etkili olduğu belirtiliyor.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer / AP / Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Yayıncı: Selçuk Aval

Kaynak: AA