Eski Fifa Kokartlı Hakem Gezer'den Açıklama

Eski FİFA Kokartlı Hakem Bünyamin Gezer, "Dün hakemken yorumculara çok kızıyordum, bugün de herhalde hakemler bana çok kızıyordur" dedi.

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı ile Kırşehir Memurlar Derneği'nin Kırşehir ve Turizm İl Müdürlüğü Salonunda düzenlediği söyleşi programına Gezer ile birlikte Eski Milli Futbolcu Arif Erdem ve TRT'de yayınlanan Futbol Ateşi Programı'nın sunucusu Tunç Elibol katıldı.

Bünyamin Gezer, burada yaptığı konuşmada, hakemlerin çok ağır bir şekilde eleştirildiğini, ancak bazen de hakemlerin eleştirilecek kadar kötü maçlar yönettiğini ifade etti.

Hakemlik yaptığı zamanlarda yorumculara çok kızdığını, bugün ise hakemlerin kendisine çok kızdığını bildiğini vurgulayan Gezer, şöyle konuştu:

"Ne kadar belden aşağıya vurmamaya çalışsak da 'içimizden çıktı ama şimdi yorum yapıyor, bizi eleştiriyor' lafları geliyor bana. Türkiye'de bir gerçek var ki, 3 büyük kulübün üstünlüğü var. Hakemler baskı altında kalıyor. Medya baskısı buna ekleniyor. Fenerbahçe olsun, Galatasaray ve Beşiktaş olsun bunların hakkı azda olsa yense sesleri çok çıkıyor. Medya bu kulüplerin yöneticilerinin laflarını baş köşeye taşıyor ve böylelikle bir kamuoyu yaratılmış oluyor. Bu kamuoyu baskısı da hakemin üzerinde büyük bir baskıya sebep oluyor. Bu durum, kötü maç yönetmek istememelerine rağmen hakemlerin hata yapmalarına sebep oluyor."

Arif Erdem de Türkiye'de futbol pastasının çok büyüdüğünü, bu pastanın yüzde 30'unu altyapıya ayrılması durumunda, Türk takımlarını hiç bir ülke takımının yenemeyeceğini iddia etti.

Elibol ise diğer programlardan farklarının sadece yeşil sahanın içini konuştuklarını, beyaz çizgilerin dışıyla ilgili asla konuşmadıklarını belirtti.

Bir futbolcunun sevgilisi, diğerinin futbolcunun arabası, öbürünün pantalunu gibi konuların önemli olmadığını vurgulayan Elibol, bu nedenle programlarının başarılı olduğunu savundu.

Muhabir: Aykut Aktaş

Yayıncı: Abdullah Yıldız

Kaynak: AA