Briç Federasyonun Kampına Katılan 9 Yaşındaki Artun Açıklaması

Musa Samur - Briç Federasyonunun düzenlediği gençlik kampına katılan 9 yaşındaki Tayyar Artun'un en büyük sıkıntısı sevdiği sporu yaşıtlarıyla yapamamak.

Briç Federasyonunun Ankara Bilkent Otel'de düzenlediği gençlik kampına katılan en genç sporcu Artun, brici babasından öğrendiğini ve çok sevdiğini söyledi.

Briç oynamaya 8 yaşında başladığını ve kendisini geliştirmek için çalıştığını ifade eden Artun, ''Babamla internette oynuyoruz. Bana yardımcı oluyor. Doğru hamleleri anlatıyor, ben de aklımda tutmaya, bu oyunu daha çok öğrenmeye çalışıyorum" dedi.

Sistem olarak "5'li majör" oynadığını kaydeden Artun, şunları söyledi:

"Tekvando da yapıyorum, ayrıca babamla masa tenisi de oynuyoruz. Okul bahçesinde arkadaşlarımla basketbol maçları yapıyoruz ama briç oynayamıyoruz. Arkadaşlarıma bu oyunu anlatmaya çalışıyorum. Bilmediklerinden sıkılıyorlar. Ben de babamla veya internetten bulduğum ortaklarla oynamak zorunda kalıyorum. Canlı çok daha keyifli. Arkadaşlarımla oynayabilsem çok mutlu olurdum."

Tayyar Artun, bir hafta sürecek kampa gelirken annesinin üzüldüğünü fakat kampa katılmayı çok istediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kampa katılabileceğimi öğrendiğimde çok mutlu oldum. Hemen arkadaşlarımla paylaştım. Babam sevindi ama annem üzüldü. Briç oynamamdan mutlu, ayrı kalacağımız için ise üzgün. Eve dönerken anneme çiçek götüreceğim. Büyünce de elektronik mühendis olmak istiyorum."

Yayıncı: Selçuk Aval

Kaynak: AA