Bitime Bir Hafta Kala Spor Toto Süper Lig'de Kalmayı Garantileyen Sanica Boru Elazığspor, Ligin Kalıcı Takımlarından Birisi Olmayı Hedefliyor

Emrah Gökmen - Bestami Bodruk - Bitime bir hafta kala Spor Toto Süper Lig'de kalmayı garantileyen Sanica Boru Elazığspor, ligin kalıcı takımlarından birisi olmayı istiyor.

Tarihinde ilk kez 2002-2003 sezonunda Süper Lig'e çıkma başarısı gösteren bordo-beyazlı ekip, o sezon 10 galibiyet ve 7 beraberlik elde etti, 17 maçta ise yenildi.

Topladığı 37 puanla ligi 13. sırada tamamlayan Gakgoşlar, bir sonraki sezon ligde tutunmayı başaramadı. 2003-2004 sezonunu 5 galibiyet, 7 beraberlik ve 22 mağlubiyetle kapatan Elazığ ekibi, 22 puanla son sırada yer alarak Süper Lig'e veda etti.

Sekiz yıl sonra 2012-2013 sezonunda yeniden Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Elazığ temsilcisi, geride kalan 33 haftada 10 galibiyet ve 12 beraberlik elde etti, 11 karşılaşmada ise rakiplerine boyun eğdi. Topladığı 42 puanla 13. sırada yer alan Gakgoşlar, bitime bir hafta kala ligde kalmayı garantiledi.

Sanica Boru Elazığspor Genel Menajeri Özgür Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin ilk yarısında 16 puan topladıklarını ve o dönem herkesin "Elazığspor, paraşütsüz aşağı inecek" ve "düşen takımlardan biri" gibi ifadeler kullandığını söyledi.

Takım olarak mücadeleyi hiç bırakmadıklarını ve 33. hafta sonunda kendileri açısından mutlu sona ulaştıklarını aktaran Öztürk, bütün kulüp çalışanları ve taraftarlar olarak takımın ligde kalması için ellerinden geleni yaptıklarını ve bunu başardıklarını belirtti.

Spor Toto Süper Lig'in çok önemli bir vitrin olduğuna dikkati çeken Öztürk, şunları kaydetti:

"Bu tip şehirlere oyuncu getirmek çok zor. Yani Bülent Uygun bir artıdır. O geldiği için Bilica ve Ivesa gibi oyuncular bu takıma geliyorlar. Aldığınız hoca da çok önemli. Aldığınız oyuncular da onunla çalışmak, oynamak istiyor, dolayısıyla bu fiziki şartları hazırladığınızda, transfer edemeyeceğiniz oyuncu yok, ligde kalmamanızı gerektirecek bir nedende yok. O yüzden ben tekrardan söylüyorum, bundan sonra daha iyisini yapacağız ve kalıcı olacağız bu ligde. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

-"Arka sıralarla artık işimiz olmaz"-

Bordo-beyazlı ekibin genç golcüsü Serdar Gürler ise 33 hafta sonra ilk defa içlerinde "düşme sıkıntısı" olmadan idmana çıktıklarını ve herkesin moral ve neşesinin en üst seviyede olduğunu vurguladı.

Bu sezon takımı çalıştıran Bülent Uygun ve Yılmaz Vural ile futbolcuları tebrik eden Gürler, "Ben Elazığspor'un ligde artık kalıcı olacağına inanıyordum. Bu takım, bu sene kümede kaldıysa artık bu takım bence kolay kolay düşmez. Biz artık ya üst sıraları zorlayacağız ya da orta sıralarda kalacağız. Artık bizim arka sıralarla işimiz olmaz" ifadelerini kullandı.

Defans oyuncusu Ahmet Görkem Görk de stresli bir ligde mücadele ettiklerini ve sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını dile getirdi.

Yeni çıkan takımlardan 2'sinin ligden düşeceği öngörüsünün her zaman olduğunu ama Sanica Boru Elazığspor'un kümede kalmayı başardığını aktaran Görk, şöyle devam etti:

"Zorlu bir lig geçti. Son 1 hafta emeğimizin, yüreğimizin hakkıyla ligde kaldık artık önümüzdeki sezona bakacağız. Bu ligde kalıcı olmak için mücadele edeceğiz. Takım kalıcı olursa şehir için çok önemli. Futbol artık bir endüstri, büyük bir ticaret. Sonuçta büyük takımlar buraya geliyor ve onların binlerce taraftarı da buraya geliyor. Sonuçta burada oteli, büfesi kazanıyor. Şehir kalkınıyor her açıdan. İnşallah biz de kalıcı oluruz Süper Lig'de"

Yayıncı: Cemal Coşkun

Kaynak: AA