Beko Basketbol Ligi

Ali Korkmaz - Beko Basketbol Ligi play-off ilk turu birinci maçında cumartesi günü deplasmanda Fenerbahçe Ülker'le karşılaşacak Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, "Bütün sezon ortaya koyduğumuz sertlik ve müdafaa anlayışımızı yansıtırsak, turu geçme şansımız var" dedi.

Başantrenör Ufuk Sarıca yönetiminde FIBA Erkekler Avrupa Challenge Kupası'nda ikinci olan Pınar Karşıyaka, ligde dün oynadığı Erdemir maçıyla normal sezonu 23 galibiyetle tamamladı. Lig tarihinde galibiyet sayısında en başarılı sezonunu geride bırakan Pınar Karşıyaka, 22. kez play-off oynayacak.

Yeşil-kırmızılı ekip, daha önce 1986-1987 sezonunda şampiyonluğa ulaştığı ligde, 1983-1984'te final oynamayı başardı.

En son 2003-2004'te play-off ikinci turuna çıkmayı başaran Pınar Karşıyaka, daha sonra katıldığı 5 play-off mücadelesinde ilk turda elendi.

Pınar Karşıyaka, play-off ilk turunda eşleştiği Fenerbahçe Ülker'le 2004-2005'te yine birinci turda karşılaşmıştı. O zamanki statüye göre 3 galibiyeti alan ekibin bir üst tura çıktığı eşleşmede rakibine 3-0 mağlup olan Pınar Karşıyaka, elenmişti.

Play-off ilk turunda Fenerbahçe Ülker ile mücadele edecek Pınar Karşıyaka, rakibiyle ilk maçını 18 Mayıs Cumartesi İstanbul'da, ikinci müsabakayı ise 21 Mayıs Salı günü İzmir'de oynayacak. Toplam 2 galibiyet alacak ekibin yarı finale yükseleceği ilk turda, gerekirse üçüncü maç 24 Mayıs Cuma günü İstanbul'da yapılacak.

-Başantrenör Ufuk Sarıca-

Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yepyeni bir kadro için ligde çok iyi bir normal sezon geçirdiklerini ve 30 maçta 23 galibiyet aldıklarını söyledi.

Play-off'ta uzun bir aradan sonra ilk turu geçmek istediklerini kaydeden Sarıca, şunları kaydetti:

"Sezon içinde zaman zaman kötü sonuçlar alsa da Fenerbahçe Ülker iyi bir takım ve değerli bir kadrosu var. Zor bir seri olacak ama normal sezonda İzmir'de onları yendik, İstanbul'da son topa kadar mücadele ettik. Bütün sezon ortaya koyduğumuz sertlik ve müdafaa anlayışımızı yansıtırsak, turu geçme şansımız var. Rakibimizin önemli Türk oyuncuları var, Ömer Onan, Kaya Peker, Oğuz Savaş, Barış Ermiş gibi. Elbette bu onlar için büyük bir avantaj. Kadro geniş olunca, çok maç oynadıkça diğer oyuncular devreye girebiliyor. Biz hazırlıklarımızı en iyi şekilde yapacağız. İstanbul'da ilk maçı kazanmaya gideceğiz. Bu turu geçerek uzun süredir yapılmamışı gerçekleştirmek ve sezonu devam ettirmek istiyoruz."

Yayıncı: Nevbahar Kabaklı

Kaynak: AA