A2 Liginde Ankaraspor Türkiye Şampiyonu Oldu

Ankaraspor A2 Takımı, Türkiye Şampiyonası play-off final karşılaşmasında Gençlerbirliği'ni penaltılarda 5-2 yenerek Türkiye Şampiyonu oldu.

Mavi-beyazlı ekip, 2009 yılında ligden düşürülmelerinden dolayı kupayı federasyon yetkilisinden değil kulüp menajerinden almak isteyerek protesto da bulundu.

Fethiye'de düzenlenen A2 Ligi Türkiye Şampiyonası final karşılaşmasında Ankaraspor, Başkent'in bir diğer takımı Gençlerbirliği'ni penaltılarda geçerek Türkiye Şampiyonu oldu. Normal süresi 1-1'lik eşitlikle biten mücadelenin uzatma dakikalarında gol olmazken penaltılara kalan karşılaşmada Ankaraspor, 5-2 galip ayrılan taraf oldu. Ankarasporlu teknik ekip ve oyuncular, madalyalarını TFF yetkilisinden aldıktan sonra kupa takdiminde 2009 yılında Ankaraspor’un şike yapabilir iddiasıyla ligden düşürülmesini protesto etmek için hep birlikte oturarak ‘Kupamızı Genel Menajerimiz Ender Yurtgüven’in elinden almak istiyoruz sizin elinizden değil’ şeklinde protestoda bulundu. Beklemediği bir tepkiyle karşılaşan Federasyon yetkilisi, kupayı takım kaptanının haricinde kimseye veremeyeceğini belirtti.

Fakat kendisine talimatların hatırlatılması üzerine Federasyon yetkilisi şampiyonluk kupasını Ankaraspor Genel Menajeri Ender Yurtgüven’e vermek zorunda kaldı. Mavi-Beyazlı ekip, şampiyonluk kupasını Genel Menajerlerinin elinden aldıktan sonra arkasında ‘İnadına Şampiyon İnadına Geliyoruz’ ön tarafında da "2012-2013 A2 Şampiyonu Ankaraspor A.Ş." yazılı tişört giyerek sevinç yumağı oluşturdu.

KULÜP MENAJERİ YURTGÜVEN: "ANKARASPOR'U YA SEVERSİNİZ YA DA SEVMEZSİNİZ BU SİZİN ADALETSİZ DAVRANMANIZI GEREKTİRMEZ"
Kupa töreninin ardından Ankaraspor Genel Menajeri Ender Yurtgüven, "Kupa, federasyon yetkilisinden alınırken çocuklar 'Biz kupamızı Genel Menajerimiz'in elinden almak istiyoruz" diye talepte bulunarak oturdular. Yani o kadar abartılacak bir durum söz konusu değil. Sadece Federasyon yetkilisi kupanın takım kaptanına verilmesi konusunda diretince biz de talimatlarda böyle bir durum söz konusu olmadığı belirttik ve kendisi de bizim dediğimize geldi" dedi.

2009 yılında "şike yapılabilir" iddiasıyla küme düşürülen bir takım olan Ankaraspor'un, Türkiye'nin maalesef hiç umurunda olmadığını belirten Yurtgüven, şunları kaydetti: "Oysa burası da genç çocukların yarıştığı, yüzlerce insanın ekmek yediği bir kurum. Malum Türkiye 3 Temmuz sürecini yaşadı. Bu süreçte ortalık ayağa kalktı ama Ankaraspor küme düşürülürken kimsenin kılı kıpırdamadı. O kılı kıpırdamayanlara küçük bir gönderme yaptı çocuklar. Bu kulübü seversiniz ya da sevmezsiniz bu sizin adaletsiz davranmanızı gerektirmez. 3 Temmuz'da mahkeme kararıyla sabit olan olaylar olmasına rağmen herkes bir şekilde bir savunma yaptı ama Ankaraspor şike yapabilir diye küme düşürülürken hiç kimse hiçbir şey yapmadı. Herkes gözünü kapattı ve üç maymunu oynadı. Yine kimsenin umurunda olmayacağını biliyoruz ama biz kendi çapımızda bu göndermeyi yaptık. A2 final oynadı hiçbir federasyon yetkilisi yok. Onu bırakın TFF'ye bağlı bir tane dahi antrenör yok. Ben artık Abdullah Avcı'yı da geçtim keza onun da burada olması gerekiyordu ama bir tane antrenör bile yok. Bu çocuklara yapılan bir ayıptır. Burada oynayan çocuklar bu yılın en yetenekli oyuncuları ve bunlar Gençlerbirliği'yle Ankaraspor'un oyuncuları. Buna rağmen burada TFF'ye bağlı hiçbir antrenörün olmaması Türk futbolunun içler acısı durumunu gösteriyor."

Kaynak: İHA