Gaziantep’te Engelli Basketçiler Polis Okulu Öğrencileriyle Maç Yaptı

Gaziantep’te, Engelliler Haftası nedeniyle Büyükşehir Belediye Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileriyle maç yaptı.

Polis Meslek Yüksek Okulu Kapalı Spor Salonu'nda yapılan basket maçının ilk periyotun da öğrenciler koşarak oynadılar. Maçın ikinci periyodundan itibaren öğrencilerde tekerlekli sandalyelere oturdular. Dengenin sağlanmasının ardından Büyükşehir Belediye Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı maçı kazandı

Engellilerin toplum içerisinde yaşadıkları zorlukları, yaptıkları faaliyetler ile anlatmaya çalıştıklarını belirten, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Kalender, “Polis okulunun bizi davet etmesinden dolayı memnun olduk. Bizim amacımız dernek ve engelli sporu olarak toplumun duyarlığını artırmak onlarla birlikte aynı ortamda yaşarken nasıl zorluklar çektiğimizi böyle etkinlikler ile duyurmaya çalışıyoruz. Buradaki basket maçından çok bir engellinin sporda ve hayatta ne tür zorluklar ile neler başardığını göstermek için çalışıyoruz” dedi.

Gaziantep Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Osman Metli, öğrencilerin engelliler hakkında daha iyi bilgi edinmesi için böyle bir program yaptıklarını belirterek, “Polis okulumuzda ders müfredatı dışında sosyal faaliyetler kapsamı dışında bizde öğrencilerimizin engelliler hakkında bilgi edinmesi için böyle bir program yaptık. İlk periyot bizim öğrencilerimiz fark attılar. Daha sonraki periyotta bizim öğrenciler engelli sandalyesine oturduklarında, engelli basketbol takımımız resmen şov yaptı ciddi bir şekilde arayı açarak sonuca gittiler. Engelli arkadaşlarımız zaten şampiyon takım Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tekerlekli sandalye şampiyon takımı olarak buraya geldiler. Biz bundan sonraki yaşamda herkese engelsiz yaşam diliyoruz” dedi.

Maçı Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Osman Metli, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Kalender ile polis okulunda görevli şube müdürleri ve öğrenciler izledi.

Kaynak: İHA