Almanya’da Ayvalıklı Tekvandocular Rüzgarı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin sesini tekvando sporunda elde ettiği derecelerle duyurmayı başaran Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ayvalıklı Tekvandocular Almanya’da rüzgar gibi esiyor.

12 Mayıs tarihinde Almanya’nın Berlin kentinde yapılan 17 ülkeden 800’e yakın sporcunun katıldığı ve Avrupa’daki puan turnuvalarından biri olarak kabul edilen, 11. Berlin Open Uluslar arası Tekvando Şampiyonası’na Türkiye’den tek Türk takımı olarak katılan Ayvalıklı Tekvandocular; 1 birincilik, 2 üçüncülük, minikler kategorisinde de takım halinde birincilik kupası kazandı. Şampiyonada elde ettikleri derecelerin keyfini Berlin’i gezerek çıkaran Ayvalıklı Tekvandocular ile antrenörleri Volkan Sersan ile birlikte, Berlin Tekvando Federasyonu Başkanı Gültekin Özçiftçi, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen makamlarında kabul ederek genç sporculara çeşitli hediyeler verdi. Ayvalıklı Tekvandocular da, Almanya’da gerçekleştirdikleri ziyaretlerde beraberinde götürdükleri Ayvalık’ın en kaliteli zeytinyağlarını ve teşekkür plaketleriyle kendilerine yapılan jeste karşılık verdi.

2. DURAK STUTTGART
Almanya’da bulunan Avrupa’nın en büyük büyükelçilik binası olarak bilinen Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik binasını da gezmeyi ihmal etmeyen; Ozan Umut Güney, Doğukan Gerçek, Ahmet Sefa Şişecioğlu, Hakan Baytok, Mustafa Can Kalkan, Uğurcan Günaydın ve Yağmur Baysal isimlerinden oluşan Ayvalıklı Tekvandocuların Stuttgart’a geçerek, bu sene 21.si düzenlenecek olan 15 ülkeden 500’e yakın sporcunun katılması beklenen Nagold Uluslar arası Tekvando Şampiyonasına katılıp, başarılı dereceler alabilmek için bir kez daha mücadele edeceği belirtiliyor.

Kaynak: İHA