2 Haftalık Çalışmayla Katıldığı Şampiyonada Altın Madalya Kazandı

Mustafa Önal - Atıcılık sporuyla uğraşan ve Kayseri'de poligon olmadığı için düzenli antrenman yapamayan 19 yaşındaki Serdağ Kandıra, 2 hafta çalışarak katıldığı Trap Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya kazandı.

Kandıra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencisi olduğunu, 2 yıldır profesyonel anlamda atıcılık sporuyla ilgilendiğini söyledi.

Eskişehir'de 10-12 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Trap Türkiye Şampiyonası'nda genç bayanlar kategorisinde altın madalya kazandığını belirten Kandıra, şunları kaydetti:

"Kayseri'de antrenman yapma imkanım olmadığı için şampiyonadan iki hafta önce Kocaeli'ye giderek çalışmalara başladım. Bu süre zarfında eksiklerimi gidermek için yoğun bir şekilde antrenman yaptım. Düzenli antrenman yapmam gerekiyor ama yaşadığım kentte poligon olmaması çalışmamı engelliyor. Zor şartlara rağmen altın madalya kazandığım için çok mutluyum. 2 yıllık spor yaşamımda 15. madalyamı kazandım. Ayrıca 4 kupa sahibiyim. Bundan sonra da aynı azim ve istekle çalışmalarımı sürdüreceğim."

-Madalya Anneler Günü hediyesi oldu-

Bu spora başlamasında annesinin büyük payı olduğunu vurgulayan Kandıra, "Ailem çok destek verdi. Başarılı olmam için bütün imkanları seferber ettiler. Ben de onların güvenine layık olmaya çalışıyorum. Trap Türkiye Şampiyonası'nda altın madalyayı 12 Mayıs Anneler Günü'nde kazandım. Madalyamı Anneler Günü hediyesi olarak anneme verdim, çok mutluyum" dedi.

-Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek-

Kısa dönemde elde etiği başarılarıyla milli takıma seçildiğini belirten genç sporcu Kandıra, Türkiye'yi mayıs ayının sonunda İtalya'daki Green Cup ile haziranda Almanya'daki Uluslararası Gençler Trap Turnuvası'nda temsil edeceğini ifade etti.

Milli takıma çağrılmanın gururunu yaşadığını dile getiren Kandıra, "Çalışmalara kısa süre içerisinde başlayacağım. Ülkemi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmeyi arzu ediyorum. Ülkem adına yarışmanın sorumluluğunu biliyorum. İnşallah İtalya ve Almanya'dan da madalyalarla dönerim" diye konuştu.

Kandıra, 2016 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye adına yarışmayı çok istediğini belirterek, olimpiyatlara katılmak için çok çalışacağını da sözlerine ekledi.

Yayıncı: Ersin Altınsoy

Kaynak: AA