Galatasaray'dan Zihinsel Engelli Sporculara Destek

Galatasaray Kulübü, zihinsel engellilerin spor eğitimine destek için Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) ile protokol imzaladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) Onursal Başkanı Dilek Sabancı ve TÖSSED Başkanı Aydemir Karaer, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Refik Arkan, Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim katıldı.

Ayrıca toplantıda Galatasaraylı futbolcular Hamit Altıntop, Sabri Sarıoğlu, kadın voleybol takımı oyucusu Neriman Özsoy ve erkek basketbol takımı oyuncusu Göksenin Köksal, zihinsel engelli sporcular da katıldı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, herkesin spor yapma hakkı bulunduğunu ve bunun zihinsel engelliler için de geçerli olduğunu belirterek, “Rahmetle andığımız Sakıp Sabancı önemli bir ışık yaktı. Biz de Galatasaray olarak özel sporcularımıza sadece el uzatmıyoruz. Onlara kollarımızı sonuna kadar açıyoruz. Özel sporcularımızın çabalarında sonuna kadar yanlarındayız. Onlara her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

TÖSSED Onursal Başkanı Dilek Sabancı ise Galatasaray'ın özel sporculara takdir edilecek bir destek verdiğini vurgulayarak, “Özel sporcularımız da Galatasaraylı sporcu ağabey ve ablaları gibi uluslararası organizasyonlarda büyük başarılara imza atıp, bizleri gururlandırıyorlar. Eminim ki zihinsel engelli sporcularımız, Galatasaray Kulübü'nün desteğiyle sosyal hayata daha hızlı adapte olup, kazanacakları madalyalarla göğsümüzü kabartmaya devam edecekler” diye konuştu.

Ölünceye kadar onlara yardım etmeye devam edeceğini tecrübeli teknik direktör Fatih Terim de, “Zihinsel engelli sporcularımızı kendi evlatlarımdan ayırt etmedim. İnsanların da öyle bakması lazım. Herkesin bu konuda duyarlı olması çok önemli” diye konuştu.

TÖSSED Onursal Başkanı Dilek Sabancı, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’a desteklerinden dolayı bir plaket de verdi.

Toplantının ardından TÖSSED Onursal Başkanı Dilek Sabancı ve Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, "Bana kazanma şansı verin. Kazanamasam bile, çabamda cesur olmama yardım edin” sloganıyla hayata geçirilen projenin protokolünü imzaladı.

İmza töreninin ardından zihinsel engelli sporcularla Fatih Terim, Hamit Altıntop ve Sabri Sarıoğlu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İHA