Kazan'da Yapılan Şampiyonada Atış Oyunlarında, Türkiye Rekoru Kırıldı

Türkiye Bocce Şampiyonası, Kazan'daki bocce salonunda yapıldı.

Üç gün süren şampiyonanın ilk gününde yoğun yağışı nedeniyle geleneksel oyunlar,iptal edildi. Şampiyona basamak, röle ve altın nokta müsabakalarıyla tamamlandı.

Kadınlar altın noktada Seda Geridönmez, Özlem Kormaz ve Sevcan Akbaba sırayla ilk üç sırayı elde etti. Erkeklerde ise uzatmalar sonunda Umut Güngör ilk sırada yer aldı, İsmet Rasül ikinci ve Ahmet Emen ise üçüncü oldu.

Atış oyunlarında, erkekler basamakta ikinci turda Türkiye rekorunu 40'a çıkaran Faik Dursun Öztürk şampiyonluğa ulaştı. Bu kategoride Rüstem Hamdi ikinci, Mehmet Taha Fıçıcı üçüncü oldu. Kadınlarda ise rekora bir sayı ile yaklaşan Seda Geridönmez, şampiyonluğu kaptırmadı. İnci Ece Öztürk ikinci, Sevda Keklik üçüncü sırada yer aldı.

Erkekler rölede şampiyon uzatmalarda belirlendi. Uzatmada rakiplerine 1 sayı üstünlük sağlayan Rüstem Hamdi-Yılmaz Güzelocak ikilisi şampiyonluğu göğüsledi. Faik Dursun Öztürk-Ali Asker Recep ikilisi ikincili, Bekircan Özkara-Tayfun Arık ikilisi üçüncü sırayı aldı. Kadınlarda şampiyon Melike Boz-Fadime Selek çiftinin ardından ikinci Seda Geridönmez-Deniz Güzelocak, üçüncü de Ceren Zincir-Demet Karademir oldu.

Bu arada Hakkari ilini temsil eden bocce takımı, Türkiye Volo Şampiyonası'nda ilk kez yarıştı.

Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Ahmet Recep Tekcan, şampiyonanın ardından yaptığı açıklamada, Akdeniz Oyunları öncesinde milli sporcular için önemli bir sınav niteliği taşıyan şampiyonada, rekor kırılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, Akdeniz Oyunları'nda da başarılı sonuçlar alacaklarına inandığını kaydetti.

Şampiyona sonucunda dereceye giren sporculara ödülleri, federasyon başkan vekili Mutlu Türkmen, genel sekreter Zeki Öztürk ve milli takım antrenörleri tarafından verildi.

Muhabir: İlknur Çetinbaş

Yayıncı: Selçuk Aval

Kaynak: AA