Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Hakyemez Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Basri Hakan Hakyemez, 2020 Olimpiyat Değerlendirme Komisyonunun çalışmalarının çok başarılı geçtiğini söyledi.

Hakyemez, Aksaray Üniversitesi'nde yaptırılan Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu binası, yarı olimpik yüzme havuzu ve Rıza Kayaalp Spor Salonu'nun açılışına katıldı.

İlk olarak, yarı olimpik yüzme havuzunun açılışını yapan Hakyemez, tesiste incelemelerde bulundu.

Daha sonra Avrupa ve dünya şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp'ın adının verildiği spor salonunu, Rektör Prof. Dr Mustafa Acar ve Kayaalp ile yapan Hakyemez, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de yapımı devam edem 718 spor yatırımı olduğunu söyledi.

Hakyemez, Türkiye'nin önümüzdeki aylarda önemli bir spor faaliyetine ev sahipliği yapacağını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Türkiye, 17 ay gibi kısa bir sürede 50 tesisini bitirerek, Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapacak. Küresel anlamda lider olma yolunda önemli adımlar atan ülkemiz, 7 Eylül'de 2020 Olimpiyatları'nı da alarak bunu pekiştirecektir. Umarım bu salondan nice Rıza'lar yetişir. Belki de 2020 Olimpiyatları'nda bu salonda yetişecek sporcularımız madalyalar alacak."

-Komisyon raporu olumlu-

Ardından, yapımı tamamlanan BESYO binasını hizmete açan Hakyemez, Okul Müdürü Prof. Dr. Özen Özboy Özbaş'ın makamında basın mensuplarına açıklamada bulundu.

2020 Olimpiyat adaylığını değerlendirmek üzere Türkiye'ye gelen komisyonun ülkemizden olumlu düşüncelerle ayrıldığını dile getiren Hakyemez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Değerlendirme Komisyonunun inceleme ve tetkikleri çok başarılı geçti. Türkiye, İstanbul 2020'ye odaklanmış durumda. Ülkemiz birçok alanda başarılı, bunu da yapabilecek kudrette olduğumuza inanıyorum. Değerlendirme Komisyonu üyeleri de bunun farkına vardı. Başarılı bir değerlendirme sınavı verdik. Esas karar 7 Eylül'de verilecek. Amaç; sadece olimpiyatları almak değil. Esas amaç; 'herkese nasıl spor yaptırırız ve olimpiyat ruhunu nasıl kazandırırız '.Bu hedefe yakın olduğumuza inanıyoruz. Bu hedeften sapmayacağız. Önemli olan; böyle okullarda sporu bilimsel olarak öğrenmiş mezunların sahaya inerek, bu işin altını doldurmalarıdır. Türkiye genelinde 13 olimpik merkezimiz olacak ve bu merkezler yetenek taraması yaparak, elit sporcular bulacak."

Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner

Yayıncı: Ahmet Kayır

Kaynak: AA