Aybesk Ampute Futbol Takımı İle Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Bir Araya Geldi

Ankara Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü'nün ampute futbol takımı ile tekerlekli sandalye basketbol takımı, bir araya geldi.

Ampute Futbol Süper Ligi'ni şampiyon tamamlayan AYBESK Futbol Takımı ile Tekerlekli Sandalye Süper Ligi'ne yükselme mücadelesi veren AYBESK Basketbol Takımı, 10-16 Mayıs tarihlerindeki Engelliler Haftası kapsamında, Antares Alışveriş Merkezi'ndeki etkinlikte buluştu.

AYBESK Basketbol Takımı, gösteri maçı yaparken, AYBESK Futbol Takımı'nın teknik heyeti ve oyuncuları ise basketbol topunu yere düşürmeme oyunu oynadı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, düzenledikleri etkinlikle Engelliler Haftası'na katkıda bulunmaya çalıştıklarını ifade ederek, "AVM'ler içinde ilk defa Antares, 'Engelsiz AVM'ler' projesini hayata geçriyor. Etkinlik, sandalye bağımlısı ve görme engelli vatandaşlarımızın da AVM'lerin tüm noktalarına rahatlıkla ulaşabilmelerini sağlamak için bir başlangıç oldu" diye konuştu.

Antares AVM Merkez Müdürü Kenan Özduran ise mimariyi, tekerlekli sandalye kullanan insanlardan sonra görme engelli vatandaşlara da uygun hale getirmek için çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer

Yayıncı: Selçuk Aval

Kaynak: AA