Okçulukta Engel Tanımıyor

Türkiye Bedensel Engelliler Okçuluk Şampiyonası’nda Tokat'ı temsil edecek olan bedensel engelli Burakhan Yıldırım, tekerlekli sandalyesi ile geldiği antrenmanda engel tanımadığını söyledi.

Okçuluk Takımı Antrenörü Davut Kaya’nın 26 Haziran İlköğretim Okulunda seçme yaparken keşfettiği 8'inci sınıf öğrencisi doğuştan bedensel engelli 16 yaşındaki Burakhan Yıldırım yaklaşık bir aydır antrenmanlara katılıyor. Gaziosmanpaşa Stadyumuna akülü tekerlekli sandalyesi ile gelen Yıldırım, antrenörünün gözetiminde hedefi on ikiden vurmaya çalışıyor. Basketbol oynamayı düşünürken okçuluk sporu ile tanıştığını ifade eden Yıldırım, bu spor dalında daha avantajlı olduğunu öğrendiğini belirterek, “İlk başlarda spor yapacağım aklıma gelmezdi. Davut hocamı turnuvalarda utandırmamayı istiyorum. Okçuluk sporu göründüğünden daha zor. Engellilere tavsiye ederim” dedi.

Tekerlekli sandalye ile spor yapmanın kendisi için engel olmadığını ifade eden Yıldırım, iyi ok attığını düşündüğünü daha da iyi olması için çalıştığını kaydetti.

Okçuluk Takımı Antrenörü Davut Kaya ise sporcusunun engelli olduğu için mutsuz da, umutsuz da olmadığını belirterek, “Engelinin okçuluk sporunda avantajları var. Kendisi bunu bana da defalarca söylüyor. 'Hocam diğer sporcular ayakta durup ayak kontrolünü falan yapıyor ben sadece oturduğum yerden yayımı çekip atabiliyorum. Ben onlardan bir adım önde hissediyorum kendimi’ diyor. Tokat’ta çok fazla engelli sporcu yok. Bu sporcuların sayısını artırmayı istiyoruz. Engelli sporculara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak kapımız açık” diye konuştu

Tokat’ı bedensel engelliler Türkiye Şampiyonasında temsil edecek olan sporcunun aynı zamanda diğer sporcularla da yarışmaya girebileceğinin altını çizen Kaya, kendisinden iyi dereceler beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA