İnönü’de Son Maç

Beşiktaş, BJK İnönü Stadyumu’ndaki son maçını bu akşam oynayacak.

Ligin 33. haftasında Gençlerbirliği ile oynanacak maça siyah-beyazlı taraftarların ilgisi çok büyük.
Sezon sonunda yıkılması planlanan BJK İnönü Stadyumu’nda bu akşam son maç oynanacak. Siyah-beyazlılar bu maçtan mutlak galibiyetle ayrılmak isterken, İnönü’de oynanan bu maçta son golü kimin atacağı da merak konusu. Bu akşamki maçta gol olmaz ise, son gol Orduspor ağlarını havalandıran Oğuzhan’ın olacak.

İLK GOLÜ SÜLEYMAN SEBA ATMIŞTI
BJK İnönü Stadyumu’nda oynanan maçta ilk gölü Süleyman Seba atmıştı. İsveç’in AIK Solna takımıyla oynana bu maç, siyah-beyazlıların 3-2 mağlubiyetiyle sonuçlanmıştı.

TARAFTARLARIN İNÖNÜ HATIRASI
Siyah-beyazlı taraftalar bu son maçla birlikte, stadı evlerine götürmeye hazırlanıyor. Taraftarların bu akşamki Gençlerbirliği maçının ardından koltukları ve çimleri söküp hatıra olarak almaları bekleniyor.

ÇALIŞMALAR YAKLAŞIK 1,5 YIL SÜRECEK
27 Kasım 1947’de açılan stat birçok spor müsabakasının yanında konserlere de ev sahipliği yaptı. Stadın lig bitimi itibariyle yenileme çalışmaları başlayacak. Haziran ayında yeni açık tribününün yıkımı ile başlanacak yenilme çalışmalarının yaklaşık 1,5 yıl sürmesi planlanıyor.

DAHA ÖNCEDE YENİLENMİŞTİ
Stat daha önce 2004 yılında da yenilenmişti. Bu yenileme çalışmasında koltuk kapasitesi yüzde 50 artışla 32,145’e çıkartılmıştı. Basın tribünü kapalıdan alınıp numaralı kısma taşındı. Stadın kapı sayısı 36’dan 72’ye çıkartıldı. Stat içi bakımlarda yapılıp daha modern bir hale getirilmişti.

Kaynak: İHA