Beşiktaş 3-0 Gençlerbirliği

Spor Toto Süper Lig'in 33. hafta karşılaşmasında Beşiktaş sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği’ni 3-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş tadilata girmeden önceki son maçında İnönü Stadı'nda oynadığı Gençlerbirliği mücadelesini 3-0'lık skorla kazandı.

Büyük bir taraftar topluluğunun önünde ve duygu yoğunluğunda oynanan maçta, Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 14. dakikada Veli Kavlak, 45. dakikada Olcay Şahan ve 73. dakikada Filip Holosko kaydetti.

Bu skorun ardından puanını 58'e çıkararak F.Bahçe'yi yakalayan Beşiktaş, 3. sırada yer aldı ve şampiyonlar Ligi potasında ligi tamamlamak adına 2. sıradaki sarı-lacivertlilerin G.Saray ile oynayacağı mücadelede puan kaybetmesini beklemeye başladı. Gençlerbirliği ise 44 puanla 8. sırada kaldı.

Süper Lig'in 34. ve son haftasında Beşiktaş deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacakken, Gençlerbirliği ise evinde Bursaspor'u konuk edecek.

NOSTALJİK TEZAHÜRATLAR

Siyah-beyazlı taraftarlar, BJK İnönü Stadı'na geçmiş yıllarda söyledikleri tezahüratları yaparak veda etti.

1980'li yılların "1, 2, 3 gol yetmez Metin, Ali, Feyyaz atsın, Beşiktaşım şampiyon olsun" tezahüratını yapan taraftarlar, eski futbolcularını da unutmayarak, Daniel Amokachi, Fani Madida, İlhan Mansız, İbrahim Üzülmez, Mehmet Özdilek, Koray Avcı, Baki Mercimek, John Carew, Mattias Delgado, Ricardo Quaresma ve Pascal Nouma lehine tezahüratlarda bulundu.

Karşılaşmayı kapalı tribünün üstündeki locadan izleyen Nouma, taraftarlarla karşılıklı tezahürat yaptı.

NIANG'IN YERİNE HOLOSKO


Beşiktaş'ta teknik direktör Samet Aybaba, Gençlerbirliği karşısında sakatlığı bulunan Mamadou Niang'in yerine Filip Holosko'yu, sarı kart cezalısı Manuel Fernandes'in yerine de Necip Uysal'ı oynattı.

Bu iki değişiklik dışında geçen haftaki Eskişehirspor maçının kadrosunu sahaya süren Aybaba, yedek kulübesinde ise McGregor, Dentinho, Gökhan Süzen, Ersan Gülüm, Mehmet Akgün, Hasan Türk ve Erkan Kaş'ı oturttu.

VELİ SAHNEDE! İLK KEZ...

İnönü'de oynadığı son mücadeleyi galibiyetle tamamlamamk isteyen Beşiktaş karşılaşmaya oldukça hızlı başladı. Rakibinin pas yapmasına izin vermeyen bir pres ile rakip yarı alana yerleşen siyah-beyazlılar aradığı golü 14'te buldu.

Gençlerbirliği'nde orta sahada Randall Azofeifa kendisine gelen topu Veli'ye kaptırdı. Rakibinden topu alan Veli, Curri'ye geçtikten sonra ceza yayının hemen gerisinden sert bir şut çıkardı ve üst direğe de çarpran meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Bu gol Veli Kavlak'ın bu sezon attığı ilk gol oldu.

BEŞİKTAŞ SALDIRIYOR!


Golden sonra da oyunun kontrolünü kaybetmeyen Beşiktaş, skoru arttırmak adına ataklarını sıklaştırdı.

36. dakikada Sağ kanatta topla buluşan Filip Holosko, Dusko Tosic'e attığı çalımın ardından süratle ceza alanına sokuldu ve içeri çevirdiği topta Gençlerbirliği savunması araya girerek tehlikeyi savuşturmak istedi. Meşin yuvarlağı önünde bulan Oğuzhan Özyakup ceza alanı sağ çaprazından vuruşunu yaptı, ancak kaleci Ferhat son anda uzanarak Beşiktaş'ın 2. golü bulmasını engelledi.

OLCAY GOLÜ ATTI, TRİBÜNE KOŞTU!


Siyah-beyazlılar ilk yarının sonunda farkı 2'ye çevirmesini sağlayacak golü buldu.

45. dakikada rakibin hücuma çıkarken yaptığı hatayı iyi değerlendiren Beşiktaş'ta Mustafa Pektemek topla buluştu ve sol kanatta müsait durumda hareketlenen Olcay Şahan'ı gördü. Kaleciyle karşı karşıya kalan Olcay da güzel bir vuruş yaptı ve yan direğe çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Olcay gol sevincini formasını çıkararak, armayı öperek tribünle paylaştı.

İlk yarıda başka gol olmadı ve Beşiktaş soyunma odasına 2-0 üstünlükle gitti.

İKİNCİ YARIDA DA KONTROL KARTAL'DA


İkinci yarıda da görüntü değişmedi. Kartal oyunun tek hakimi olurken, G.Birliği'nde ise Fuat Çapa oyunun gidişatını değiştirecek hamleleri yapamadı.

54. dakikada Beşiktaş tekrar tehlikeli geldi. Gelişen Beşiktaş atağında Olcay Şahan pasını Filip Holosko'ya aktardı. Slovak oyuncu, Aykut Demir'i çalımlayarak ceza alanına girdi ve şutunu attı. Kaleci Ferhat Kaplan son anda yine tehlikeyi kornere savuşturdu.

HOLOSKO SONUNDA FERHAT'I GEÇTİ

Karşılaşma boyunca Gençlerbirliği kalecisi Ferhat ile birkaç kez karşı karşıya gelmesine rağmen ağları sarsamayan Filip Holosko, sonunda golü buldu.

73. dakikada organize gelişen Beşiktaş atağında Olcay Şahan, Mustafa Pektemek ve Filip Holosko'nun şık paslaşmalarının ardından meşin yuvarlak ceza alanında tekrar Olcay'a geldi. Olcay'ın pasında topla buluşan Holosko penaltı noktası hizasından düzgün bir vuruşla skoru 3-0 yaptı.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve siyah-beyazlılar İnönü'deki son maçından 3-0'lık skorla ayrılmayı başardı.