İlgisizlik ve Bakımsızlıktan Nedeniyle Atletlerin Çalışırken Sıkıntı Yaşadığı Eryaman Olimpik Spor Merkezi'nde, Sorunlar Büyük Ölçüde Giderildi

İlknur Çetinbaş - İlgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle milli atletlerin çalışırken sıkıntı yaşadığı Eryaman Olimpik Spor Merkezi'nde, sorunlar büyük ölçüde giderildi.

Merkezde sahanın yanlış bölümüne konulduğu için kullanılamayan, 2008 Pekin Olimpiyatları'nın ardından Çin'den getirilen çekiç kafesi, olması gerektiği yere taşındı. 3 yıldır tek bir çekicin bile atılmadığı kafes, filelerinin takılmasının ardından kullanılabilecek.

Daha önce adeta bir hurda yığınını andıran engeller, yüksek ve uzun atlama minderleri ise yeniden düzenlendi.

Ayağı kırık engeller onarıldı ve minderlerin üstü temizlenerek kullanılabilir duruma getirildi.

Ayrıca portatif tribünler ve seyirci çardakları bakımdan geçirilerek yeni bir yüze kavuştu.

Atletizm Milli Takım Antrenörü Artun Talay, yetkililere göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür etti. Konunun hiç gecikmeden çözüme kavuşturulduğunu kaydeden Talay, "Artık milli atletler çok daha rahat antrenman yapabiliyor. Pistin çehresi değişti, güzelleşti. Buranın bakımı için pistin başına mutlaka atletizmden anlayan bilgili bir personel verilmeli. Ayrıca halkın da pisti rahatlıkla kullanabilmesi için parkur sayısı artırılabilir, ona göre düzenlenebilir" şeklinde konuştu.



Yayıncı: Selçuk Aval

Kaynak: AA