Gaziantepspor-sanica Boru Elazığspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında Gaziantepspor kendi evinde ağırladığı Sanica Boru Elazığspor ile 1-1 berabere kaldı.

Maçın ardından konuşan Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, “Hocam benim üstadımdır. Beni yetiştiren, sporcu olmamı sağlayan bir hocamızdır ve bize çok büyük bir emeği vardır. Özellikle de zaten bunun için buradayım. Kardeşçe güzel bir maç oldu. Kazanmak istedik birçok pozisyona girdik. Ama istediğimiz sonucu alamadık fakat izleyicilere güzel bir oyun sergiledik. Bu anlamda çok mutluyuz. İnşallah birde benim Elazığspor’dan Yılmaz hocamın Teknik Direktörlüğü başlangıcındaki süreç içerisindeki, teslim ettikten sonra güzel bir performanstan dolayı da ayrıca kendisini tebrik ediyorum. Her iki takımada başarılar diliyorum ve her iki camiaya hayırlı olsun” dedi.

Gaziantepsporlu oyuncu Serdar Kurtuluş ise, “Maçın ilginç geçtiğini düşünüyorum. Oldukça gol pozisyonları yakaladık ve birçoğunu değerlendiremedik. Belki maççın ilk yarısı 2-0 yada -0 yapabilirdik. Elazığspor girdiği bir pozisyonu gole çevirdi. Artık ligin son haftasına girdik. Geçin haftada aldığımız galibiyetle matematiksel olarak ligde kalmanın garantilemiştik. Alacağımız en son ikinci maç bizi belki ligin üst sıralarına götürecekti. Bugünde yeneceğimiz bir maçı berabere bitirdik. Elazığspor’uda tebrik ediyorum” diye konuştu.

Gaziantepsporlu Medunjanin de, “Sahanın üstün tarafı bizdik. Bir gol atık ama 6 veya 7 pozisyon kaçırdık. Elazığspor’a nerdeyse pozisyon vermeden gol yedik. Futbolda ne yazık ki böyle bir kural var. Atamadığınız zaman gol yiyorsunuz. Taraftarlarımızın dan böyle bir beraberlikten dolayı özür diliyoruz. Hiç hak etmediğimiz bir beraberlik oldu” şeklinde konuştu.

SANİCA BORU ELAZIĞSPOR CEPHESİ
Sanica Boru Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, “Öncelikle bu beraberlik hem Gaziantepspor’u korumak açısından hem de bizi korumak açısından çok önemliydi. Her iki takımda çok şükür laik oldukları ligde devam etmeye devam edecek. Birimiz 42 diğerimiz 43 puanla bu ligin ekibi olduk. Çok zor bir dönem takım geçirdi bu iki takım. Bunu da geride bırakmak sanırım hepimize ders oldu. Önümüzdeki sezon kendi içimizden neden bu kadar sıkıntı çektiğimizi sorgulayacağız. Önümüzdeki lige daha iyi başlayacak bir atmosferi inşallah yakalarız. Hem Gaziantepspor adına hem de kendi takımım adına başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Sanica Boru Elazığsporlu oyuncu Serdar Güler,“Çok mutluyuz, bu akşam ligde kalmayı garantiledik. Çok onur verici bizim ve Elazığ halkı için Çok götü ve bize yakışmaz bir futbol oynadığımızı biliyorum. Herkes bunu da gördü zaten. Ama böyle maçlarda ya kritik oynayalım yada kötü oynayalım hiç fark etmez, skor önemli tabi ki. Bize bu akşam bir puan lazımdı. Gaziantepspor çok müthiş bir futbol sergiledi. Bir çok önemli pozisyonları kaçırdı. Allah yanımızdaydı, futbol şansı yanımızdaydı. Bu maçtan puan aldığımız için çok mutluyuz” açıklamasında bulundu.

Sanica Boru Elazığsporlu oyuncu Volkan, “Bugün Gaziantepspor bizden daha iyi bir futbol oynadı. İlk yarı ve ikinci yarısı olsun üstün futbol sergilediler. Ama bizim için önemli olan buradan bir puan almaktı. Yeni biliyorsak yenecektik ama en kötüsü bir puan alıp ligi bitirmekti. Bunu da bugün başardık” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA