Aaskf Başkanlar Kurulu Alanya'da Buluştu

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AASKF), sezon değerlendirmesi için Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Türkler beldesindeki Başkanlar Kurulu Toplantısı için bir araya geldi.

AASKF sezon değerlendirmesi için Alanya'da Türkler beldesinde Alaiye Resort Otel'de Başkanlar Kurulu Toplantısı için bir araya geldi. 12 Mayıs tarihinde sona erecek toplantıya 200 spor kulübü yöneticisi katıldı.

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Kandazoğlu toplantıda, geride bırakılan sezonun sorun ve sıkıntılarını paylaşmak, yapılanları değerlendirmek ve gelecek yılla ilgili neler yapılabileceğine yönelik projelerin ele alınacağını söyledi.

Ankara'dan Türk sporuna yön vermek istediklerini söyleyen Kandazoğlu, "Yapacağımız projelerle tüm illerimize hatta yurt dışına ilham kaynağı olalım. Bununla ilgili kulüp başkanlarımızdan, fikir ve düşüncelerini almak istiyoruz. Tabi ki en önemli amaç gençliğe yön vermek, gençliğe spor yaptırmak. Sadece futbol değil futbol dışındaki branşlarımızı da aktif hala getirmeliyiz" dedi

"EN AKTİF BRANŞLARIN BAŞINDA FUTBOL GELİYOR"
Türkiye'de en aktif branşların başında futbolun geldiğini dile getiren Kandazoğlu, genç nüfusa sahip Türkiye'de lisanslı 3 bin civarında sadece futbolla ilgilenen gençlerin olduğunu aslında bu sayının 30 bine yakın olması gerektiğini sözlerine ekledi. Spor branşlarındaki başarısızlığın en önemli sebebi olarak tesisleşmemeyi gösteren Kandazoğlu, şöyle konuştu:
"Hep futbol kalitesinden, ülkemizdeki gelişmesinden, dünyadan ve Brezilya'dan bahsediyoruz. Bugün Brezilya ekonomisinin kaynağının yüzde 60'ı futbol ve turizmden geliyor. 70-80 milyonluk nüfusa sahip ülkemizde futbola bakıyoruz; yerlerdeyiz. Bunu doğru şekilde işlersek, temellerini doğru atarsak, tesis noktasında amatör sporların tesis sıkıntısını giderirsek, inanıyorum ki Türk futbolunda çok büyük bir patlama olacaktır. Türkiye'de futbol büyük bir gelir kapısı haline gelebilir."

"TÜRKİYE YABANCI FUTBOL CENNETİ"
Basın mensuplarının bir sorusu üzerine yabancı futbolcu sayısına sınırlama getirilmesine taraf olduğuna vurgu yapan Kandazoğlu, Türkiye'nin yabancı futbolcu cenneti olduğunu kaydetti

"Vergilendirmenin olmadığı ülkemizde hem ülke ekonomisine hem de futbolcuya zarar veriliyor" diyen Kandazoğlu, "Yabancı futbolcu ülke futboluna katkı sağlıyor ancak yabancı sayısında serbestlik de Türk futboluna dinamit atmaktır. Bu sayı 3-4 olursa Türk futbolu daha çabuk gelişecektir. Çok yetenekli gençlerimiz var. Tek eksiklik tesis eksikliğidir. Bunu giderdiğinizde diğer ülkelere futbolcu ihracatı yapabilecek seviyeye gelebiliriz. Amatör futbol kulüplerine, profesyoneller mutlaka bakmalı. Bakmadığı sürece ülke futbolunda kıpırdama olmaz. Sadece profesyonel futbol yoktur Ali Sami Yen'e, Şükrü Saraçoğlu'na, İnönü Stadına Avni Aker'e paraşütle inilmiyor" ifadelerini kullandı.

Türk sporun mal olmuş isimlerin sporda yaşanan sıkıntıların önüne geçmede dikkatli olmaları gerektiğini de sözlerine ekleyen Kandazoğlu spor içinde olanların topluma, taraftara örnek olması gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA