Roma 1-1 Lazio

İtalya Ligi'nin 31. haftasının kapanış maçında Roma ile Lazio karşı karşıya geldi. İki penaltının çalındığı, bir kırmızı kartın çıktığı Başkent Derbisi'nde Roma ile Lazio 1-1 berabere kaldı.

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'ndeki rakibi Lazio, Roma ile 1-1 berabere kaldı.

Mücadeleye Lazio daha etkili başladı. 13. dakikada Antonio Candreva ile tehlikeli gelen ekip, 16. dakikada Hernanes ile öne geçti: 1-0


Golden beş dakika sonra da Cana ile etkili gelen Petkovic'in öğrencileri devreyi 1-0 önde kapatmasını bildi.İkinci yarıda da Lazio ataklarını sürdürürken 48. dakikada Paolo Silvio Mazzoleni düdüğüyle bir penaltı şansı yakaladı. Topun başına gelen Hernanez ise atıştan yararlanamadı.

Dakikalar 57'yi gösterdiğinde ise bu sefer penaltı kararı ev sahibi lehine verildi. Topun başına geçen Francesco Totti skora dengeyi getirdi: 1-1


69. dakikada Lazio'da Giuseppe Biava ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı.


Bitime 10 dakika kala Erik Lamela Roma adına girdiği net bir gol şansından yararlanamadı. Karşılaşmada başka gol olmayınca Başkent derbisi 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Bu beraberlikle Roma puanını 48'e, Lazio'da 51'e yükseltti.

Maç öncesi Olimpiyat Stadı önünde iki takım taraftarları arasında kavga çıktı, 8 kişi yaralandı, 4 kişi gözaltına alındı.


Olay yerine gelen ambulans ve güvenlik güçlerine saldıran taraftarlardan bazıları gözaltına alınırken, polis kameralara yansıyan görüntüleri inceleme altına aldı.

İtalyan basınında, futbol sevgisiyle bilinen ve Lazio sempatizanı olduğu iddia edilen Arjantinli Papa Francis'in derbi maçını izlemek istediği ancak güvenliğik endişesiyle bu isteğinin kabul edilmediği haberleri yer aldı.

Papa'nın Serie A sona ermeden Olimpiyat Stadı'na gidebileceği konuşuluyor.

Maçta ilk yarının sonlarına doğru Romalılar açtıkları 'Almanya'da, İspanya'da, Yunanistan'da, Türkiye'de ya da derbide, her zaman koruma altındasınız' pankartıyla Laziolulara göndermede bulundu.