Karabükspor’da Galatasaray Mesasi Başladı

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında sahasında lider Galatasaray’ı konuk edecek olan Kardemir D.

Ç Karabükspor’un kulüp başkanı Nevzat Şahin, “Galatasaray’ı buradan yenerek göndereceğiz. Deplasmanda bu takımı yenebiliyorsak, burada da yeneriz” dedi.

Galatasaray maçının hazırlıklarına Hasan Doğan Tesisleri’nde başlayan kırmızı-mavili takımda yaklaşık 1,5 saat süren antrenmana sakatlıkları süren Selim Teber, Tomiç ve Shelton katılmadı. İdmanda düz koşunun ardından hentbol ve yarım sahada çift kale maç yapan Karabükspor’da morallerin oldukça yüksek olduğu gözlemlendi.

Kardemir D.Ç Karabükspor Kulüp Başkanı Nevzat Şahin, İHA’ya yaptığı açıklamada, takım olarak düşüş süreci yaşadıkları onunda normal olduğunu söyleyerek, “Bu biraz uzun sürecince hem bizi hem de taraftarımızı tedirgin etti. Hala her şey bitmiş değil. Biz bu takımı ileriyi hedefleyerek kurduk. Karabükspor küme düşmeye oynasın diye kurulmadı. Onun için bütün takımımız, teknik heyet, futbolcumuz bunun bilincinde. Gelinen noktada geçen sürede tabii ki bazı sıkıntılar oldu. İnişler çıkışlar normaldir. Bunu her takım yaşayabilir, yaşıyor da. Önemli olan bunun biran evvel atlatılarak, tekrar eski gücüne dönmesiydi” dedi.

"YÖNETİMİ ÇOK ZOR BİR MAÇ" Bu hafta zorluk derecesi çok yüksek bir maç oynayacaklarını anlatan Şahin, “Galatasaray şampiyonluğa oynayan ve Avrupa’da Şampiyonlar liginde ilk 8’e kalmış bir takım. Gelinen bu noktada geçen hafta yaşanan olaylar var Galatasaray sahasında. Açıkçası bizim açımızdan keşke olmasaydı dediğimiz olaylar. Neden derseniz, bu tür maçlardan sonraki maçlar, biz geçmişte onu gördük yaşadık, biraz sıkıntılı oluyor maalesef. Şimdi final haftaları. Galatasaray takımı ileriye şampiyonluğa oynayan bir takım. Bizde aşağıdaki noktada düşmemek için mücadele veriyoruz. Orada bir mücadele içindeyiz. Zorluk derecesi ve yönetimi oldukça yüksek bir maç. Onun için hereksin akli selim olması gerekiyor, biraz hoşgörülü olması gerekiyor. Çünkü çok stresli ve zorluk derecesi yüksek bir maç olacak” ifadesinde bulundu.

İlk yarı Galatasaray’ı deplasmanda 3-1 mağlup ettiklerini de anımsatan Nevzat Şahin, “Kendi gücümüzü biliyoruz, ama maç oynanmadan sonucu kestirilmiyor. Karabükspor’a ve taraftarımıza yakışır Fair-Play çerçevesinde bir maç geçmesini temenni ediyorum. Benim ilk dileğim bu ve ondan sonra takımımızın galip gelmesi. Bunun içinde elimizden geleni futbolcuların ve teknik heyetin yapacağını düşünüyorum. Geçen haftaki olaylar nedeniyle kamuoyunun dikkatini biraz daha bizim maça çekti. Bizim maçın zorluk derecesini yükselti. Sonuçta Galatasaray ile oynayacağız. Spor Toto Süper Lig’in en iyi iki üç takımlarından biri. Galatasaray değer olarak, onların bir futbolcusu bizim bütçemiz değerinde. Basında dün çıkan haberlerde ‘Galatasaray Karabükspor’dan çekiniyor’ diye yapılan haberler takımı daha da kamçılaması lazım. Burada futbolcunun kendiliğinden motive olması lazım. İnandığınız zaman büyük küçük takım yok. Benim takımım bunu geçmişte ispatladı. Biz Galatasray’ı orada yenebiliyorsak, burada da yeneriz. Onun için bu gücümüz demek ki bizim var. İnşallah Galatasaray’ı buradan yenerek göndereceğiz. Bu gücümüz ve bu inancımız var. Taraftarımız da inanırsa takımın on ikinci adamı olarak desteklerse inşallah buradan yüzümüzün akıyla çıkarız. Bu tersi de Galatasaray’ın bizi yenmesi doğal olarak bakılır, biz yendiğimiz zamanda bizim adımıza çok büyük olaydır ve şehir için büyük bir reklamdır. O maçta futbolcularımızda kim oynarsa oynasın terinin son damlasına kadar mücadele edecektir. Galatasaray maçından alacağımız sonuç çok önemli. O maçtan alacağımız bir puan bile altın değerinde” diye konuştu.

Şahin, ayrıca, takımda Shelton’un sakatlığı olduğunu için mücadele de yer almayacağını belirterek, “Kaleci Tomiç’in tedavisi devam ediyor. Onun durumu hafta içinde belli olacak. Kağan ise cezalı durumda” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA