Fikret Kadıoğlu Ödülünü Aldı

UEFA Grassroots Komitesi'nin önerisi ve UEFA İcra Kurulu'nun kararıyla, UEFA'nın En İyi Grassroots Lideri Ödülü'nün sahibi olan beden eğitimi öğretmeni Fikret Kadıoğlu, ödülünü Norveç'in başkenti Oslo'da aldı.

UEFA Grassroots Workshop çalışmaları kapsamında düzenlenen törende Kadıoğlu'na ödülünü aynı zamanda UEFA Grassroots Paneli üyesi olan İtalyan futbolunun efsane ismi Gianni Rivera verdi. Fikret Kadıoğlu ödül töreninde yaptığı değerlendirmede, büyük bir onur duyduğunu belirtirken, kendisini en mutlu eden şeyin çocukların yüzünde futbolun verdiği mutluluğu ve yarattığı heyecanı görmek olduğunu söyledi.

Artvin'in Arhavi ilçesinde 6 yıldır 6-14 yaş aralığındaki kız ve erkek çocukların karma olarak yer aldığı okul-çocuk futbolu şenliklerini gönüllü olarak düzenleyen Fikret Kadıoğlu, bu organizasyonda centilmen oyunculara mavi kart gösterilmesi kuralını da uygulayarak fair-play alanında örnek bir çalışma sergiledi.Türkiye Futbol Federasyonu da geçtiğimiz aylarda bu projeyi ve Fikret Kadıoğlu'nu ödüle aday gösterdi. Yapılan inceleme sonunda Fikret Kadıoğlu bu anlamlı ödülün sahibi oldu.