Bursaspor A2 Takımı'ndan Uzaklaştırılan Kotaran Açıklaması

Vedat Yücebaş - Beşiktaşlı futbolcu Manuel Fernandes için sosyal paylaşım sitesinde övgü mesajları yazıp paylaştığı gerekçesiyle kadrosunda yer aldığı Bursaspor A2 Takımı'ndan uzaklaştırılan Osman Talha Kotaran , "Attığım mesajın bu kadar tepki çekeceğini tahmin etmiyordum" dedi.

Kotaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün antrenman öncesi Fernandes'e hayranlığını anlatmak için "Seni izlemeye geliyoruz üstat" yazdığı mesajı paylaştığını, daha sonra bir arkadaşına, şaka yapmak amacıyla "İnşallah Fernandes gol atarsa sevinmem" iletisini gönderdiğini bildirdi.

Mesajlarının, sitede kendisini takip eden Bursaspor taraftarları arasında yayıldığını belirten Kotaran, onların tepki ve tehditleriyle karşılaştığını söyledi.

Kotaran, bu gelişmelerden endişelendiği için mesajları sayfasından sildiğini ifade ederek, antrenman için gittiği tesislerde Altyapı Koordinatörü Faruk Korkmaz'ın, kendisinden olayı anlatmasını istediğini dile getirdi.

Onun, "Beşiktaşlı mısın-" sorusunu, yalan söyleyemeyeceğini ve Beşiktaş'a sempati duyduğunu belirterek yanıtladığı bilgisini veren Kotaran, "Bu görüşmenin ardından Faruk Korkmaz, 'Seninle yollarımızı ayırıyoruz. Bugüne kadarki hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bonservisini alabilirsin' dedi.

Taraftarların tepkisi üzerine kulübümüzden olduk. Fernandes hayranlığımın başıma büyük işler açabileceğini tahmin etmemiştim" değerlendirmesinde bulundu.

-"Haksızlık yapıldığını düşünüyorum"-

Bursaspor formasını 9 yıldır giydiğini ve zaman zaman pilot takım Bursa Merinosspor'da oynadığını anlatan Kotaran, şimdiye kadar ne antrenörleriyle ne de takım arkadaşlarıyla herhangi bir sorun yaşamadığını bildirdi.

Kulüpten ayrılma nedeni ve biçimini doğru bulmadığını vurgulayan Kotaran, şunları kaydetti:

"Bana haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Ben mesajı atarken bu kadar abartılacağını, tepki gösterileceğini düşünmüyordum. Attığım mesajın bu kadar tepki çekeceğini tahmin etmiyordum. Benim için çok büyük bir karar verdiler. Hayran olduğum bir oyuncuyla ilgili 'gol atarsa sevinirim' şeklindeki şaka maksatlı mesajımın bu kadar büyük bir karara yol açacağını düşünmemiştim. Beşiktaşlıyım diye futbolu mu bırakayım- Bursaspor'da oynadığım sürece Bursaspor'u tuttum ama Beşiktaş'a sempatim var ve mesajımda sadece duygularımı dile getirdim. İdol olarak gördüğüm bir futbolcu için mesaj attım. Bu, Messi veya Ronaldo da olabilirdi."

Kotaran, hiçbir yöneticinin kendisiyle görüşmediğine işaret ederek, takım arkadaşlarının, "Üzülme, belki böylesi daha iyi olacak" diyerek destek olduğunu söyledi.

Kendisine, bir televizyon kanalında, "Bursaspor altyapısında başka takımları tutan oyuncular var mı-" sorusuna verdiği yanıtın yanlış anlaşıldığını dile getiren Kotaran, soruyu, "Bursaspor altyapısındaki tüm futbolcular Bursaspor'u tutacak diye bir şart yok" diye yanıtladığını hatırlattı.

Kotaran, Bursaspor taraftarlarının kendisini yanlış algıladığını savunarak, mesajlarına destek veren Beşiktaşlı taraftarlara teşekkür ettiğini belirtti.

Kulüple ilişiğinin kesilmesi nedeniyle yaz aylarına kadar tek başına antrenmanlar yapacağını dile getiren Kotaran, menajeri olmadığı için futbol oynamak amacıyla kendi imkanlarıyla kulüp bulmaya çalışacağını sözlerine ekledi.

Yayıncı: Sedat Gök

Kaynak: AA