Ali İhsan Karayiğit'in Adı Ölümsüzleştirildi

Ahmet Ataç, gerçekleştirdikleri Altın Ayaklar Projesi kapsamında Beşiktaş'ın unutulmaz futbolcularından Ali İhsan Karayiğit'in 18 Mart 2013'teki vefatından önce ayak izini aldı.

Ahmet Ataç, Karayiğit'in ayak izinin yer aldığı plaketi, Akaretler'deki kulüp binasında gerçekleştirilen törende başkan Fikret Orman'a teslim etti. Törende kısa bir konuşma yapan Başkan Fikret Orman, camia olarak itibarlı olmalarında Ali İhsan Karayiğit gibi insanların büyük emeği olduğunu söyledi.

Orman, camianın önde gelen insanların evlatları olarak ellerinden geldiğince onlara sahip çıkmaya çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:''Fikir güzel. Biz de bunu Beşiktaş camiası adına müzemize koyacağız. Belki bu bize ışık tutar. Biz de stadımızda bunun gibi bir şeyler yapabiliriz. Yeni stadımızın uzun yıllar hizmet edeceğini düşünürsek, hem içinde hem dışında Beşiktaş tarihini anlatacak ve anımsatacak şeyler yapmak istiyoruz. Anadolu'nun her yerinden bazı şeyler koymak istiyoruz. Mesela Kütahya'nın çinisini koymak istiyoruz.''Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise projenin futboldaki dostluğu sürdürmek adına olduğunu dile getirdi. Kulüpler arasındaki rekabette alınan sonuçların olumsuz olabileceğini ancak dostluğun baki kaldığını vurgulayan Ataç, şunları söyledi:''Beşiktaş bize her zaman dost olmuştur. Altın Ayaklar dizisinde rahmetle Ali İhsan Karayiğit de vardı. Efsane başkan Süleyman Seba'nın da ayak izi var. Birkaç kişinin daha ayak izini alacağız. Bu projeye 2010 yılında başladık. Eziyetli bir iş. Semtimizin bulvarında yaklaşık 50 ayak izi var. Ayak izlerinin kalması onların Eskişehir'de ölümsüzleşmesi demek. Futbolda dostluğun ve barışın sürmesi adına yapılan bir şey. Hollywood'daki gibi bir şey oluşturmak istiyoruz.''Türk futbolunda emeği geçen isimleri bu şekilde unutulmazlar arasına almak istediklerini vurgulayan Ahmet Ataç, ''Milli formayı giymiş, o formayı hakkıyla ıslatmış insanları seçtik. Kaptan Fethi Heper ile beraber yaptık. Bugün de hem bu projeyi tanıtmak hem de Ali İhsan Karayiğit'in ayak izinin bir örneğini teslim etmek istedik.'' diye konuştu.

Orman, ziyaretinden dolayı Ahmet Ataç'a teşekkür ederek, ''Sizi ağırlamak büyük bir keyif. İnşallah Eskişehir'e geleceğiz ve sizi de ziyaret edeceğiz. Tabii ki Bursa gibi sonuçla değil de oradan galibiyetle döneceğiz.'' şeklinde konuştu.

Başkan Fikret Orman, Ahmet Ataç'a üzerinde isminin yazılı olduğu Beşiktaş forması hediye etti. Ataç ise, Başkan Orman'a isminin yazılı olduğu Eskişehirspor forması ve atkısını hediye etti.Ahmet Ataç ayrıca, Ali İhsan Karayiğit'in ayak izinin yer aldığı plaket ile, ayak izi alınırken çekilen fotoğrafları da Başkan Fikret Orman'a takdim etti.