Taşkent’teki Halter Zirvesinden Umut Çıktı

Yıldızlar Dünya Şampiyonası için Özbekistan’da bulunan Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, IWF Başkanı Tamash Ajan ile bir araya geldi.

IWF Asbaşkanı Hasan Akkuş’un da hazır bulunduğu bu önemli görüşme, umut verdi. 21 sporcuda çıkan dopingle ilgili süreç için Ajan, elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Taşkent’teki zirve, gece geç saatlerde gerçekleşti. IWF Başkanı Ajan ile yapılan görüşme, yaklaşık bir saat sürdü. Tamer Taşpınar’ın gündeminde IWF seçimi ve dopingden dolayı Türkiye’ye verilmesi gündemde olan ceza vardı. Taşpınar, Ajan’a “Sizinle işbirliğimizin devam etmesini istiyoruz. Her konuda desteğe de hazırız.” mesajı verdi. Türkiye’yi ve özellikle de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiğini ifade eden IWF Başkanı, “Yaşanan doping olayları, beni de çok üzdü. Sizlerin dopingle nasıl mücadele ettiğinizi biliyorum. Bu konuda bana düşen ne varsa yapmaya hazırım. Türkiye ile ilişkilerimiz hep iyi oldu. Bundan sonra da sıkı dostluğumuz ve işbirliğimiz devam edecek. Hasan Akkuş sizi bana çok övdü. Zaten organizasyonlardan da simanızı anımsadım. Yeni görevinizde başarılar diliyorum.” dedi.

OLİMPİYAT TÜRKİYE’YE VERİLMELİ

Türkiye’nin sporda önemli bir gündemi de olimpiyatlar. İstanbul’un 2020 adaylığına bir destek de Uluslar arası Halter Federasyonu (IWF) Başkanı Tamash Ajan’dan geldi. Eski bir IOC üyesi olan Ajan, 2020’nin mutlaka İstanbul’da yapılması gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin olimpiyat düzenleyecek bilgi ve birikime sahip olduğunun altını çizen Ajan, “Bunu düzenlediğiniz organizasyonlarda zaten kanıtladınız. Çok yakın bir geçmişte halterde hem Dünya, hem de Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yaptınız. Olimpiyatı da almanızı temenni ediyorum. Bu vesileyle birlikte boğazda balık da yeme fırsatı buluruz.” dedi.

TOMAS AJAN’A ŞİLT

Özbekistan’da IWF kongresi de yapıldı. Kurulların yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiği kongrede, IWF Asbaşkanı ve aynı zamanda Sağlık Kurulu Başkanı da olan Hasan Akkuş da bir sunum yaptı. Kongrede hazır bulunan Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, toplantı sırasında IWF Başkanı Tamash Ajan’a ay - yıldızdan oluşan bir şilt takdim etti.

AYŞEGÜL’ÜN MADALYASI GELDİ

Kazan’da 2012 yılında yapılan Avrupa Şampiyonası’nda dördüncü olan ancak daha sonra bronz kazanan sporcunun dopingli çıkmasıyla kürsünün üçüncülük basamağına yükselen Ayşegül Çoban’ın madalyası, tam bir yıl sonra geldi. Taşkent’te IWF Kongresi’nde madalya, Başkan Tamer Taşpınar’a teslim edildi .