Eriş: Son Beş Haftada Bütün Takımları Ciddi Bir Yarış Bekliyor

Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, artık puanların aslanın midesinde olduğu bir süreçte çok değerli bir 3 puan kazandıklarını söyledi.

2 - 1 kazandıkları Denizlispor maçı sonrası 5 Ocak Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Eriş, “Çok zorlu bir yarıştayız. Yedi takım ilk altı için mücadele veriyor. Biz ilk ikiyi çok istemiştik. Gerçekleştiremedik; en azından yine final oynayıp, Adanaspor’u Süper Lig'e çıkarmak istiyoruz.” dedi.

Karşılaşmanın değerlendirmesini yapan Eriş, oyuna çok erken ve son derece güzel bir golle başladıklarını hatırlattı. Akabinde daha net pozisyonlar bulduklarını ifade eden Levent Eriş, pas tercihleri ve vuruş tekniklerini doğru kullanamadıkları bu pozisyonlardan yararlanamadıklarını kaydetti.

İlk devre rakibe kalelerinde hemen hiç pozisyon vermediklerini dile getiren Eriş, şunları söyledi:“İkinci 45 dakikada oyunun başında bir gol daha bulduk. 2-0’lık üstünlük sonrası yine çok sayıda pozisyonu gole çeviremedik. Futbol çok enteresan bir oyun. O yüzden bu enteresanlığa karşı kalmamak adına o golleri atmak gerekir. Maçın son üç dakikasında kişisel hatalarımızla yediğimiz bir gol ile 2,5 dakikayı işkence ile geçirdik. Buna rağmen oyuncularımın mücadelesini ve kazanma arzularını takdir ediyorum.” Haftalardır iyi mücadele ettiklerine işaret eden Eriş, bu tabloyu puanlara dönüştürmeleri gerektiğini açıkladı.

Son iki haftada oynanan müthiş oyunun karşılığı puanları alamadıklarına işaret eden Eriş, “Ama bugün hem puan, hem de moral aldık. Son beş haftada bütün takımları ciddi bir yarış bekliyor. Bu yarışta kim daha fazla ayakta kalmayı başarırsa, onlar ilk altının içinde kalır. İnşallah onlardan birisi de biz oluruz.” diye konuştu.

Adanaspor olarak zaman zaman çok kaliteli işler yaptıklarını anlatan Eriş, son iki üç maç rakibin oyun anlayışı ve oyuncularının formatına uygun oyunu tercih ettiklerini vurguladı. Mbılla gibi çok önemli bir oyuncunun eksikliğini hissettiklerini bildiren Eriş, şunları söyledi: “Böyle bir oyuncunuz yoksa bir takım değişikliler yapmak durumundasınız. Cinayetten tutuklanmıştı. Bu çocuğumuz yerde yatarken bir tekme attı. Bu tekmenin karşılığı üç maç ceza oldu. İnşallah ceza bu hafta bitiyor. Türkiye’de herkesin indirildiği, ertelendiği bir süreç yaşanıyor. Ama bizim çocuğumuz maalesef ‘adam öldürmekten’ dola üç maç ceza aldı. Bugün bu ceza bitti. Hayırlısı ile oda aramıza katılacak. Konya’da oynayacağım karşılaşma harika olacak. PTT 1. Lig’in en kaliteli müsabakalarından biri olacak.” Denizlispor Teknik Direktörü Selahattin Dervent ise Adanaspor karşısında mağlup olmanın üzüntüsü içinde olduklarını kaydetti.

Rakibi tebrik eden Dervent, “Bu şansızlığı sanıyorum önümüzdeki hafta yenebileceğiz. Buna inanıyorum. Gidişatı değiştirecek gücümüz var.” şeklinde konuştu.