Dünya Kurumsal Golf Turnuvası’nda İskoçya Bileti Cornelia Group’un

Dünya Kurumsal Golf Turnuvası’nın (World Corporate Golf Challenge) Türkiye ayağı, 6-7 Nisan 2013 tarihlerinde Cornelia Golf Kulübü’nde düzenlendi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un da yarıştığı turnuvanın galibi Ali Şahin-Recep Turan’dan oluşan Cornelia Group takımı oldu. Cornelia Group, Türkiye’yi 7-12 Mayıs tarihlerinde yapılacak Dünya Finali’nde temsil edecek. Türkiye’de ilk kez düzenlenen Dünya Kurumsal Golf Turnuvası’nın (World Corporate Golf Challenge) galibi Cornelia Group takımı oldu. Dünyanın en prestijli golf organizasyonlarından biri olan ve 20’yi aşkın ülkede düzenlenen turnuva 6-7 Nisan tarihlerinde Belek’teki Cornelia Golf Kulübü sahasında gerçekleşti.

Kurumları temsil eden ikişer oyuncudan oluşan 18 takımın yer aldığı turnuva stableford formatında oynandı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, İstanbul Golf Kulübü Kaptanı Selahattin Özdoğan ile birlikte Koç Holding adına sahaya çıkarken, Edip Soyak, Selim Ergüder, Serra Tokar, Mete Boybeyi, Rino Colamarino, Muzaffer Çapkınoğlu, İsmet Kalafatoğlu ve Mustafa İslamoğlu gibi golf camiasının ünlü isimleri de sahaya çıktı. Ali Şahin ve Recep Turan’dan oluşan Cornelia Group takımı iki günün toplamında 118 puanla birinci olarak İskoçya’da yapılacak dünya finalinde Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı. Mustafa Koç-Selahattin Özdoğan’dan oluşan Koç Holding takımı 113 puanla ikinci olurken, Zeki Zorlu-Kadir Esen’in yer aldığı Esen Yatçılık 102 puanla üçüncü sırayı aldı.

Erkeklerde en uzun vuruş ödülü Mustafa İslamoğlu’nun olurken, bayanlarda Yurdanur Akkaş bu ödüle hak kazandı. Bayrağa en yakın vuruşun sahipleri Ali Şahin ve Serra Tokar da turnuvada ödül aldı. Organizasyonun sponsorlarından Sunexpres Hava Yolları bayrağa en yakın vuruş ve en uzun vuruş yapan oyunculara gidiş-dönüş uçak bileti hediye etti.Dünya Kurumsal Golf Turnuvası’nı Türkiye’ye getiren Matrix Travel Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Üngör ilk turnuvayı başarıyla tamamlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Katılımcılara ve sponsorlara teşekkür eden Yavuz Üngör, “Önümüzdeki yıllarda bu prestijli turnuvayı daha da büyütmek ve katılımcı takım sayısını artırmak istiyoruz.” diye konuştu.

Dünya Kurumsal Golf Turnuvası’nın Türkiye ayağını ilk sırada bitiren Ali Şahin-Recep Turan’dan oluşan Cornelia Group takımı 7-12 Mayıs tarihlerinde İskoçya- Loch Lomond’daki Carrick Sahası’nda dünya finaline katılacak.