Bursasporlu Futbolcuların Galibiyet Sevinci

Spor Toto Süper Lig'in 28. hafta kapanış maçında kendi sahasında konuk ettiği Beşiktaş'ı 3-0 gibi farklı bir skorla yenen Bursaspor cephesi mutlu.

Atatürk Stadında konuk ettiği Beşiktaş'ı 3 - 0 mağlup ederek puanını 43'e çıkaran Bursasporlu futbolcular galibiyeti hak ederek kazandıklarını söyledi.

Maçtan sonra basın mensuplarına açıklamada bununan Bursaspor kaptanı İbrahim Öztürk, takım olarak geçen hafta iyi oynamalarına rağmen kaybettikleri maçtan sonra final niteliği taşıyan bu maçı kazanmaktan başka çareleri olmadığını belirterek, "Bu maç artık biçim için bir final maçı idi. Bu maçta beraberlik bile bizim işimize yaramıyordu. Çok iyi oynadık ve 90 dakika oyunun kontrolü bizde idi. Bugün bütün arkadaşlar gerekeni yaptı, seyircimiz de bizi yalnız bırakmadı ve onların da desteği ile net bir galibiyet elde ettik." dedi.

Hedeflerinin Avrupa'ya gitmek olduğunu bildiren Öztürk, "Bu doğrultuda maçları en iyi şekilde oynayıp Avrupa'ya gitmek istiyoruz. Bugün takım defansı ve hücumlarda çok iyi idik. Rakibe neredeyse pozisyon vermedik ve bulduğumuz pozisyonları da değerlendirdik. Biliyoruz ki gol attığımız zaman çok iyi şeyler başarırız, onu bugün yaptık." şeklide konuştu.

Vederson da galibiyeti bütün Bursasporlulara armağan ederken, "Beşiktaş'a karşı hem farklı bir galibiyet hem de iyi oynadık. Güzel bir galibiyet aldık, herkesi tebrik ediyorum çünkü iki hafta sonra bizi zorlu maçlar bekliyor. Galibiyeti ise herkese armağan ediyoruz." şeklide konuştu.

Bursaspor'un üçüncü golünü atan Ferhat Kiraz ise çok mutlu olduğunu belirterek, "Öncelikle geçen hafta hiç istemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Kulübede izlerken takımımızla gurur duyduk. Çünkü Kasımpaşa maçında çok iyi oynamıştık, ama mağlup olduk. Benim açımdan da çok iyi geçmedi. Bu hafta ise Beşiktaş maçının camia ve taraftar adına herkes önemini biliyor, bizde bu bilinçle çıktık ve kazanmamız gereken bir maçtı. Bu ciddiyet ve bilinç ile kaleden, Pinto'ya kadar çok disiplinli oynadık ve Beşiktaş'ın ciddi bir pozisyonu dahi yoktu." dedi.

Hocasına da geçen haftaki kötü oyununa rağmen kendine güvenerek forma verdiği için teşekkür eden Ferhat Kiraz, "Benim adıma gerçekten sakatlık döneminde çok zor günlerdi, bu maçta 11'de ki yerimi aldım ve en azından üzerimdek baskıyı stresi attım. Bundan sonra daha iyi olacaktır." dedi.

Attığı golün sorulması üzerine ise "Pablo'yu bugün gerçekten onun nasıl bir futbolcu olduğuna şahit olduk orada ben doğru yere koştum oda gerçekten iyi yere çıkardı 3-0 oldu ve daha rahat oynamaya başladık." şeklinde konuştu.

Bu arada Beşiktaş'ı 3-0 geçen Bursaspor'da futbolcuların kendi aralarında ki neşeli halleri ise dikkatlerden kaçmadı .