Bursaspor-Beşiktaş Maçından Notlar

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında sahasında Beşiktaş’ı ağırlıyor.

Karşılaşmaya yoğun ilgi gösteren yeşil-beyazlı taraftarlar, takımlarına atkı şov ve tezahüratlarla destek veriyor.

Ligde geçtiğimiz hafta Kasımpaşa karşısında aldığı mağlubiyeti unutturmak isteyen yeşil-beyazlı ekip, taraftar desteğini de arkasına alarak, rakibini mağlup etmek istiyor. Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmada siyah-beyazlı oyuncuların sahaya çıkması ile Bursasporlu taraftarlar, yoğun tepki gösterdi.

BURSA’DA TEKBİR SESLERİ

Beşiktaş takımının ısınmak için Bursa Atatürk Stadyumu’na çıktığı sırada Bursasporlu taraftarlar, ıslıklı protestoda bulundu. Uzun süre Beşiktaş aleyhine tezahüratlarda bulunan taraftarlar, stadyumu tekbir sesleri ile inletti. Yeşil-beyazlı taraftarlar, kendi takım oyuncularını ise tek tek tribüne çağırarak, yumruk şov yaptırdı.

TARAFTAR ATKI ŞOV YAPTI

Takımlarını desteklemek için stadyumu tıklım tıklım dolduran Bursasporlu taraftarlar, karşılaşma öncesi atkı şov yaptı. Stat hoparlöründen çalınan şarkılar ile coşkusunu arttıran yeşil-beyazlı taraftarlar, adeta görsel şölen yaptı.

MURAT YILDIRIM’A PANKART

Yeşil-beyazlı taraftarlar, Maraton Tribünü’nde genç orta saha oyuncusu Murat Yıldırım’a pankart açtı. Takımlarının her iç saha maçında bir futbolcuya özel pankart hazırlayan Maraton Tribünü’nde bulunan taraftarlar, genç oyuncuya Murat Yıldırım’a ‘Kara Murat Bizans’a Karşı’ yazılı pankart açtı.

YAĞMURLUK DAĞILTILDI

Bursaspor Kulübü, maç saatinde beklenen yağmur yağışı sebebiyle Açık Kale Arkası tribününden bilet alan taraftarlara yağmurluk dağıttı.

Öte yandan alınan karar doğrultusundan Beşiktaş taraftarının alınmayacağı duyurulan ve yeşil-beyazlı taraftarlara açılan Misafir Tribünü’nde tam olarak dolduğu gözlendi.

50. YIL MARŞI ÇALDI

Karşılaşma öncesi Bursalı ünlü sanatçı Fettah Can’ın Bursapor’un 50. yılına özel hazırladığı demosu hoparlörden çalındı. Yeşil-beyazlı taraftarların da eşlik ettiği marş beğeni topladı.

BEŞİKTAŞ İLE 102. RANDEVU

İki ekip, 102. kez karşı karşıya geliyor. Bursaspor ile Beşiktaş arasında bugüne dek oynanan toplam 101 maçın 43'ünü siyah-beyazlılar kazanırken, 19 mücadelede ise gülen taraf Bursaspor oldu. 39 karşılaşmada ise taraflar 1 puana razı oldu. Bu karşılaşmalarda Bursaspor, rakip fileleri 89 kez havalandırırken, Beşiktaş ise 136 kez gol sevinci yaşadı. İki ekip Süper Lig’de ise 87 kez kozlarını paylaştı. Yeşil-beyazlılar, 87 karşılaşmanın 15’inde 3 puan sevinci yaşarken, Beşiktaş ise 36 mücadelede galibiyete uzanan taraf oldu.

KARTAL’DA 5 EKSİK

Siyah-beyazlı ekip, sakatlıkları bulunan Mamadou Niang, Hugo Almeida, Sivok, Uğur Boral ve İsmail Köybaşı yoksun kadrosuyla sahaya çıktı. Beşiktaş'ta ayrıca, 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Üçer sarı kartları bulunan Manuel Fernandes, Filip Holosko, Necip Uysal ve Emre Özkan ile 7 sarı kartı bulunan Veli Kavlak, mücadelede kart gördükleri takdirde cezalı duruma düşecek ve Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasındaki Medical Park Antalyaspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

BURSASPOR’DA TEK EKSİK HARUN

Yeşil-beyazlı ekipte ise, Kasımpaşa karşılaşması sonrası taraftarlara kavga eden ve 2 karşılaşmadan men cezası alan Harun Tekin dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

DÜDÜK HALİS ÖZKAHYA’DA

Bursa Atatürk Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Halis Özkahya düdük çalıyor. Özkahya’nın yardımcılıklarını Cem Satman ve Gökhan Memişoğlu yaparken, karşılaşmanın 4. hakemi ise Suat Arslanboğa.

İki ekibin kadrosu ise şöyle: Bursaspor: Carson, Vederson, Şener, Ferdinand, İbrahim, Tuncay, Belluschi, Edu, Ferhat, Batalla, Pinto Yedekler: Bekir, Sestak, Ömer Erdoğan, Michael Basser, Serdar Aziz, Musa, Murat Beşiktaş; McGregor, Hilbert, İbrahim Toraman, Escude, Gökhan, Oğuzhan, Veli, Mehmet Akgün, Fernandes, Olcay, Mustafa Pektemek, Yedekler: Cenk, Dentinho, Necip, Ersan, Emre, Holosko, Erkan Kaş

Kaynak: İHA