Geleneksel Avrupa Şampiyonası'na Katılacak Olan Milli Takım, Romanya'ya Hareket Etti

Wushu Milli Takımı, Geleneksel Avrupa Wushu Şampiyonası'na katılmak amacıyla Romanya'ya hareket etti.

" Taolu, geleneksel Taolu ve Kinda" kategorilerinde düzenlenecek şampiyonada 60 sporcuyla mücadele edecek olan milli takım, Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu'ndaki kamp çalışmalarını tamamlayarak yola çıktı.

Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım halinde Avrupa şampiyonu olmak istediklerini anlattı.

Akyüz, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, "İnşallah 90 madalya hedefliyoruz. Bu madalyaların çoğu altın olur, umarım. Geçtiğimiz şampiyonada 52 sporcuyla 52 madalya kazanmıştık zaten. Şimdi 60 sporcuyla gideceğiz ve 90 madalya hedefi için mücadele edeceğiz" dedi.

Milli sporcuların günde 3 kez antrenman yaptığına işaret eden Akyüz, şampiyonada emeklerinin karşılığını almak istediklerini söyledi.

"Wushu, dünyada en hızlı gelişen spor branşı" diyen Akyüz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Olimpiyatların programlarına tam olarak alınması bekleniyor, 2020 Olimpiyatları'nda inşallah wushu yerini alacak. 2006'dan beri çok önemli gelişmeler yakaladık. Bu sporu ülkemizde yaygınlaştırdık. Uluslararası alanda çok önemli başarılar kazandık. Hiç şampiyonluk alamadığımız alanlarda şampiyon çıkardık. Çok sayıda dünya şampiyonumuz var artık.

Dünyanın en önemli takımlarından biri haline geldik. Bakanlığımızın bize güveni ve desteği arttı. Bunu boşa çıkarmayacağız ve daha fazla başarı elde edeceğiz. Olimpiyatlarda milletimizi en çok sevindiren branş haline geleceğiz. İnşallah takım halinde şampiyonluk hedefliyoruz. Bunu başaracak güce sahibiz."

Şampiyona yarın başlayacak ve 15 Nisan Pazartesi günü sona erecek.

Muhabir: Çağrı Turgut - Mehmet Özcan

Yayıncı: Kemal Kaymak

Kaynak: AA