Alanya'daki Dağ Bisikletinde Almanya ve Rusya Birinci Oldu

Antalya'nın Alanya ilçesinde 9 ülkeden 216 sporcunun katılımıyla yapılan 16. Uluslararası Alanya Dağ Bisikleti Yarışında elit erkeklerde Almanya'dan Simon Stiebjahn, elit bayanlarda ise Rusya'dan Anna Konovalova birinci oldu.

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun, Alanya Belediyesi'nin desteğiyle düzenlediği 17. Alanya Uluslararası Dağ Bisikleti yarışı Kızılalan Parkuru’nda gerçekleştirildi.

Uluslararası Bisiklet Birliği’nin (UCI) 2013 yılı faaliyet programında yer alan yarışkta 9 ülkeden 216 sporcu mücadele etti. Yarışmanın startını Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu birlikte verdi. Alanya'nın dağlık ve ormanlık bölgesi Kızılalan'daki 4 kilometrelik parkurda erkekler 7, kadınlar ise 5 tur atarak yarışı tamamladı. Elit erkeklerde Alman sporcu Simon Stiebjahn 01.36.08
süreyle 1. oldu. Rusya'dan Evgeniy Pechenin 01.36.13 süreyle gümüş, Güney Kıbrıs'tan Marios Athanasiadis ise 01.37.09 süreyle bronz madalyanın sahibi oldu. Elit kadınlarda ise birinciliği Rusya'dan 01.28.43 süreyle Anna Konovalova elde ederken, Güney Kıbrıs'tan 01.30.30 süreyle Antri Christoforou ikinci Keçiören Belediyesi takımından Türk sporcu Esra Kürkçü üçüncü oldu. Dereceye giren sporcular madalyalarını Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Saim Kanlı, Jandarma Astsubay Dursun Korkmazer, Bisiklet Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Şükrü Aydın ve Bisiklet Federasyonu Teknik Komite Üyesi Yunus Yetkin verdi.Yarışa 9 ülkeden 216 kişinin katılmasının önemli bir organizasyon olduğunu gösterdiğini ifade eden Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, sezonun ilk yarışını Alanya'da başlattıklarını kaydetti.

Geçen yıllara göre çok iyi bir katılım olduğuna dikkat çeken Müftüoğlu, 30'a yakın da yabancı sporcu katıldığına dikkat çekti. İlk yllarda para vererek getirilen sporcuların bu gün kendilerinin organizasyonlara katılmak için geldiğini kaydeden Müftüoğlu, bunun da hem ülke hem de Alanya için büyük bir gelişme olduğunu işaret etti. Bütün bunların Türk bisikletinin iyiye gittiğini kaydeden Müftüoğlu, hedeflerinin 2016 olimpiyatlarına gidecek dağ bisikletcisiyle mutluluğu elde etmek olduğunu dile getirdi.MÜFTÜOĞLU: TÜRK BİSİKLETİNDE ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZTürk bisikletinin gelişmesi için önemli çalışmalar yaptıklarını ve bunun meyvelerini yemeye başladıklarını anlatan Müftüoğlu, Türk ve Alman milli takımlarının sık sık ortak kamp yaptıklarını, bunun da Türk bisikletinin ilerlemesine önemli katkı sağladığını dile getirdi. 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun hazırlıklarını sürdürdüklerini de vurgulayan Emin Müftüoğlu, ‘’Turla ilgili olarak 16 Nisan’da basın toplantımız var. Burada detaylı bilgiler vereceğiz. İnşallah 21 Nisan’da da startı vereceğiz.’’ dedi.

Kategorilerinde dereceye girenlerin isimleri şöyle:
Elit Erkekler1. Simon Stiebjahn (Almanya)
2. Evgeny Pechenin (Rusya)
3. Marios Athanasiadis (Güney Rum Kesimi)Elit Bayanlar
1. Anna Konovalova (Rusya)
2. Andri Christoforou (Güney Rum Kesimi)
3. Esra Kürkçü ( Türkiye)
U15
1. Arif Emre (Kapadokya Spor Kulübü)
2. Halil İbrahim doğan (Kütahya Gençlik Merkezi)
3. Murat Usta (Kütahya Gençlik Merkezi)U17
1. Emre Çeviker (ALDOKS Alanya)
2. Mustafa Köklü (Ferdi)
3. Ali Berkay Doğan (ALDOKS Alanya)U23 Erkekler
1. Agit Salman (Ferdi)
2. İsak Ünal (Brisaspor)
3. Hamza Kansız (ALDOSK - Alanya)Yıldız Bayanlar
1. Ayşe Çakır (ALDOKS Alanya)
2. Mesude Şenol (ALDOKS Alanya)
3. Büşra Önder (ALDOKS Alanya)