Üniversiteler Arası Taekwondo Şampiyonası Bartın’da Başladı

Türkiye Üniversiteler Taekwondo Şampiyonası Bartın Üniversitesi ev sahipliğinde 85 üniversiteden 250 erkek ve 150 kız sporcunun katılımıyla başladı.

Bartın Ömer Tepesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya, 85 üniversiteden, 84 erkek ve 62 bayan takımı olmak üzere, toplam 146 takım 250 erkek ve 150 bayan olmak üzere, 400 sporcu katıldı.

Müsabakalar öncesi düzenlenen açılış seremonisine, Bartın Valisi Bülent Savur, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Yard. Doç. Dr. Metin, Şahin Üniversite Spor Federasyonu Temsilcisi Yard. Doç. Dr. Temel Çakıroğlu, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, Dünya Taekwondo Şampiyonu Bahri Tanrıkulu ve çok sayıda sporsever katıldı.

Şampiyonanın açılışında konuşan Türkiye Tekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Türkiye’nin spor branşlarında hızla ilerlediğinin altını çizdi. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan sporun dostluk ve birlikteliğin önemli bir aracı olduğunu ifade etti.

Bartın Valisi Bülent Savur ise, sporculara başarılar dileyerek, Bartın’ın tarihi bir şehir olduğunu, sporculara gezmelerini tavsiye etti. Son olarak emeği geçenlere plaket takdim edildi. Ayrıca şampiyon milli tekwondocu Bahri Tanrıkulu'na da plaket verildi.

Daha sonra müsabakalara geçildi .

Kaynak: İHA