Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Banvit’e, 73-83 mağlup oldu

Beko Basketbol Ligi’nin 25. haftasında Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Banvit’e, 73-83 mağlup oldu.

Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Baş Antrenörü Cem Akdağ, formda bir takıma karşı mücadele ettiklerini, üçüncü çeyrekte iyi bir oyunla aradaki farkı kapatmaya çalışmalarına rağmen mağlup olduklarını söyledi.

Maçın ardından basın toplantısına katılan Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Baş Antrenörü Cem Akdağ, formda bir takımla karşılaştıklarını hatırlatarak, “Tüm oyuncuları formdaydı. İlk yarı iyi savunma yapamadık ve istediğimiz mücadeleyi veremedik. Ama ikinci yarıda ve özellikle 3. periyotta agresif savunmayla normal oyunumuzu ortaya koymaya başladık. Daha sonra rakip çok geniş rotasyona sahip olduğu için yaptığı değişikliklerle son periyodu tekrar iyi oynadılar. Onlara karşı biz de iyi mücadele ettik ancak ilk yarıda açılan farkı bir türlü kapatamadık. Netice olarak ikinci yarıda verdiğimiz mücadeleden genel olarak memnunum” dedi.

Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu Page ise ilk yarıda çok kötü oynadıklarını belirterek, “Kötü bir ilk yarı geçirdik. Hücumlarını savunamadık. İkinci yarı toparlandık ve iyi defans yaptık ve onları durdurmayı başardık. Bu çabamız sonucu değiştirmedi ve mağlup olduk. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız” diye konuştu.

BANVİT CEPHESİ
Banvit Baş Antrenörü Orhun Ene ise Gaziantep’in geçmişte basketbola önemli katkılar sağladığını ve Beko Basket Bol Ligi’nde bir temsilcisinin olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Baş Antrenör Orhun Ene, rakiplerine karşı lig tecrübelerinin fazla olduğunu ifade ederek, “Bu anlamda üst sıraları hedefleyen bir kadroya sahibiz. O kadro avantajımızı oyunun ilk yarısında kullandığımızı düşünüyorum. Üçüncü periyodun sonunda ise rakibin ters eşleşmeleriyle zor anlar yaşadık. Zaten rakip geldiği bu nokta bu becerileri sayesinde olmuştur. Bu iyi mücadele bizi de üçüncü periyotta zorladı. Ama sonuç olarak oyun tecrübemiz ve kazanma arzumuz Fenerbahçe maçıyla başlayan çıkışımız burada da sürdü” diye konuştu.

Kaynak: İHA