Galatasaray-mersin İdmanyurdu Maçının Ardından

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında sahasında İçel İdmanyurdu ile oynadığı mücadelenin ilk yarısını 1-0 geride kapattığı ve teknik ekibinin tribüne yollandığı maçı 3-1 kazandı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, iyi bir maç çıkardıklarını söyleyerek, “Geçen hafta Beşiktaş maçında olduğu gibi bu hafta da maça çok iyi başladık. Çok fazla sayıda gol pozisyonuna girdik. Bunlardan birini atabildik. Hakemin doğru bir kararıyla rakip 10 kişi kaldı. Fakat bu karardan sonra sahada futbol adına hiçbir şey göremedim. Kırmızı kart sonrasında sahada futboldan başka her şey yaşandı. Oyun sürekli durdu. Rakibin bütün teknik ekibi hakeme saldırdı. Bir maç kazanılır yada kaybedilir. Maç kaybedilirken de bazı şeyler kazanılır, kazanırken de bazı şeyler kaybedilebilir. Bugün Galatasaray bir maç kazandı ama birçok şeyi kaybetti. Bu şekilde bir Şampiyonlar Ligi maçı oynansa, bu atmosfer oluşturulsa Galatasaray inanılmaz cezalar alabilir. Ben bugün takımımın oyunundan memnunum. Taktik ve teknik olarak her şeyi yaptılar. Belli bir yerden sonra bu takımın buradan galip çıkması mümkün değildi. Hakeme de kızamıyorum. Çünkü anormal bir atmosfer vardı. Etkilenmesi çok normal. Galatasaray’dan çok fazla oyuncuyu atması gerekirdi. Rakibin teknik ekibinden 3 kişi tribüne yollandı. Böyle bir maç var mı? Sahaya seyirciler giriyor. Biz buradan nasıl galip çıkacaktık?” dedi.

Pozisyonlarla alakalı konuşmak istemediğini de söyleyen Kutlu, “Hakemin birsürü hatası vardı. Bugün bende hakem olarak sahaya çıksam bu sahada farklı kararlar veremezdim. Hakemi dövecekler. Seyirci atlıyor rakip teknik direktörü… Çok saygı duyduğumuz insanlar var rakipte. Teknik direktörleri her şeyimiz. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi hocası. Çok önemli bir isim. Çok büyük başarılar yakaladı ve yakalamaya devam edecek. Hepimizin örnek aldığı bir isim. Ama bugün bunların olmaması gerekiyordu” diye konuştu.

Çıkan olaylarla ilgili olarak ise Hakan Kutlu şunları söyledi: “Ben olsam böyle bir maçtan sonra sevinmem. İnanın çok şey kaybettiler. Bizde çaba sarf ediyoruz. Çok iyi oyuna başlıyoruz. Bir şeylerin mücadelesini veriyoruz. Bizde tutunma çabasındayız. En azından ter akıtıyoruz. Bir şeyler verebilmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Belki buradaki Galatasaray galibiyeti benim kariyerimde çok önemli bir rol oynayacak. İçel İdmanyurdu belki kümede kalacak. Ama bu şekilde çok zor.” İçel İdmanyurdu futbolcusu Mert Nobre ise, maça iyi başladıklarını anlatarak, “İlk golü attık. Birçok pozisyon da bulduk. Biraz akılı olsaydık pozisyonları değerledirebilirdik. 1-0 önde olmamıza rağmen bunu koruyamadık. İkinci yarı maçı Galatasaray’a verdik. Tebrik etmek gerekiyor. Her zaman büyük takımlara karşı oynamak zor. Bu tarz takımlara kontrolü verince affetmezler” şeklinde konuştu.

Hakemin büyük bir hata yapmadığını dile getiren Nobre, “Penaltı pozisyonunu görmedim. Onun dışında hakemin büyük bir hata yaptığını düşünmüyorum. Ortada bir hata varsa bu bizim hatamızdır” ifadelerini kullandı.

İçel İdmanyurdu’nun bir diğer futbolcusu Ivan De Souza ise, maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını kaydederek, “İlk yarı iyi oynadık ve 1-0 öne geçtik. Rakip 10 kişi kaldı. İkinci yarı Galatasaray daha iyi oynadı. Bizde kendi sahamıza çekildik. Böylece mağlubiyeti hak ettik” açıklamasında bulundu. GALATASARAY CEPHESİ Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu ise, maçı kazandıkları için mutlu olduklarını aktararak, “Maçın başında yeni duruma geldik. Saçma bir şekilde 10 kişi kaldık. Ama maçı bırakmadık. Onurumuz ve inancımızla savaştık ve galip geldik. Bugün garip bir tezgah vardı. Ama biz bu tezgaha aldanmadık. Sahada hocalarımızın hiç biri kalmadı. Bir taraftarlar kaldı atılmayan. Onları da atarlar diye bekliyordum. Çok garip şeyler oluyor. Biz ekstra bir şey istemiyoruz. Adaletli bir yönetim istiyoruz. Galatasaray çok büyük bir camia. Galatasaray camia her zaman futbolcularına ve hocalarına sahip çıkar. Biz kötü oynayabilir, yenilebiliriz. Bunun muhasebesini zaten hocamız yapar. Ama hakemin böyle bir kötü maç yönetmeye hakkı yok. Hakem hata yapabilir. Ama bu bariz bir şekilde hatanın ötesine geçmeye başladı.

Lütfen biraz daha dikkat etsinler. Artık son haftalara giriliyor. Biraz daha dikkatli olmalılar. Adalet sadece bize değil herkese lazım” değerlendirmesini yaptı.

Sarı-kırmızılı futbolcu Hamit Altıntop ise, ligin sonuncu takımıyla oynadıklarını hatırlatarak, “Özgüveni olmayan ama çok iyi futbol oynayabilen ligin son sırasında bulunan bir rakibimiz vardı. Kaybedeceği bir şeyi olmayan bir takıma karşı oynadık. İstediğimiz puanı alabildik. Karakterimizi gösterdiğimize inanıyorum. Maalesef tatsız şeyler oldu. Bu sadece Galatasaray camiasını değil, Türkiye futbolunu ilgilendiren konular. Bu nedenleri iyi analiz etmek gerekir. Ben yıllardan beri Türk futbolunun içerisindeyim. Böyle şeylerin yüzünden adaletin olmadığı yerde başarı olmaz. Bunu maalesef Milli Takım’da da görüyoruz. Bunu bizler ve sizler sorgulamalıyız. Millet olarak futbolu da geçiyorum bir şey elde edemeyiz” dedi.

Kaynak: İHA