Avrupa Lig'lerinin İlk Şampiyonu Bayern Münih Oldu

Bundesliga’da tarihinin en parlak sezonunu yaşayan Bayern Münih, 28. hafta karşılaşmasında deplasmanda Eintracht Frankfurt’u 1-0 yenerek ligin bitimine altı hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Daha önce 1997 ve 2003’te 30. haftada mutlu sona ulaşan Bavyera ekibi, erken şampiyonluk sevincini bu kez altı hafta öncesinden ilan ederek kendi rekorunu kırmış oldu. 50 yıllık Bundesliga tarihinde 23. şampiyonluğuna ulaşan kırmızı-beyazlılara zorlu deplasmanda galibiyete taşıyan golü 52. dakikada Schweinsteinger kaydetti.

İlk yarısı golsüz eşitlikle geçen maçta Alaba 27. dakikada penaltı atışından yararlanamazken, Shakiri’nin bir vuruşu da direğe takıldı. Maç sonrası Bayern Münih’li futbolcular şampiyonluk sevincini doyasıya yaşadı. Tecrübeli çalıştırıcı Jupp Heynckes Bayern’le üçüncü kez şampiyonluk yaşayan teknik adam oldu.

Ligde ikincilik kovalayan son iki yılın şampiyonu Borussia Dortmund, kümede kalma savaşı veren Augsburg’a acımadı. İlk yarısını yenik kapattığı karşılaşmayı 4-2 kazanan Dortmund, ikinci sıradaki yerini korurken, rakibini iyice ateşe attı. Signal Iduna Park Stadı’nda 80 bin 645 futbol severin izlediği maçta Schieber’in sayısıyla öne geçen sarı-siyahlılar, devrenin bitimine iki dakika kala Baier ve Vogt’un sayılarına engel olamayınca soyunma odasına 2-1 yenik gitti. İkinci yarıda rakibine oranla daha etkili olan ev sahibi, günün başarılı isimi Schieber, Subotic ve Lewandowski’nin ayağından bulduğu gollerle sahadan üç puanla ayrılan taraf oldu.

HOFFENHEİM YENİDEN UMUTLANDI
Dün oynanan haftanın açılış mücadelesinde Hoffenheim, evinde ağırladığı ligin yeni ekibi Fortuna Düsseldorf’u 3-0 yenerek kümede kalmak için yeniden umutlandı. Ev sahibine galibiyeti getiren golleri Firmino, Lambertz (kendi kalesine) ve Volland kaydetti.

Hafta içi antrenörü Marco Kurz ile yollarını ayırıp takımın başına getirdiği Markus Gisdol’u getiren mavi-beyazlılar, aldığı altın değerinde üç puanla lige tekrar tutundu. İlk kez Bundesliga’da teknik direktörlü deneyimi yaşayan Gisdol, oyun stratejisiyle dikkat çekti. Sezon başında Bayer Leverkusen’den Hoffenhim’a transfer olan ve istenileni bir türlü veremeyen Eren Derdiyok, maç kadrosunda yer almadı. Bundesliga’nın 28. haftasında bugün oynanan diğer karşılaşmalarda şu sonuçlar alındı:

B.M’gladbach - Greuther Fürth: 1 - 0
B.Leverkusen - Wolfsburg: 1 - 1
Werder Bremen - Schalke 04: 0 - 2