Yumruklar Konuşacak, Berlin İle İstanbul Arasında Dostluk Köprüsü Kurulacak

Almanya Berlin’de düzenlenecek olan boks galasında Berlin ile İstanbul arasında dostluk köprüleri kurulması amaçlanıyor.

Türkiye Boks Federasyonu ve Berlin Boks Federasyonu (BBV) tarafından desteklenen gala, cumartesi günü yapılacak ve amatör genç boksörler şampiyonluk için mücadele edecek. Beş yıl önce Berlin Tempelhof-Schöneberg’de açılan ve müdürlüğünü eski şampiyon boksörlerden İzzet Mafratoğlu’nun yaptığı Isigym Boks Okulu’nda düzenlenen basın toplantısında galanın tanıtımı yapıldı. Basın toplantısında konuşan BBV Başkanı Hans-Peter Miesner, bu organizasyonun tarihte bir ilk olduğunu vurguladı. Miesner, “Bu büyük galada Türk ve Alman gençleri hünerlerini sergileyecekler. Bu galaya destek vermekten gururluyum. Gelecek yıllarda bu tür çalışmaları daha sıklıkla yapmak istiyoruz.” dedi.

2016 OLİMPİYATLARINA HAZIRLIK

İstanbul Küçükçekmece İlter Boks Kulübü Başkanı ve Antrenörü İlyas İlter, Berlin’e güçlü bir kadroyla geldiklerini, amaçlarının 2016 olimpiyatlarına hazırlanmak olduğunu söyledi.

Yıllarca Berlin’de bulunduktan sonra Türkiye’ye döndüğünü hatırlatan İlter, “Bu organizasyonla İstanbul ile Berlin arasında hem kültürel hem de sportif bir faaliyet olsun istedik. Türk ve Alman sporcuların birbirleriyle kaynaşmalarını amaçlıyoruz. Bir de boks sporunu bir şölen havasında herkese sadece bir spor olduğunu, kavga yapmak olmadığını göstermek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Destek vermek amacıyla basın toplantısında hazır bulunan ünlü boks antrenörü Ulli Wegner de Oktay Urkal ve Sinan Şamil Sam gibi çok iyi Türk boksörlerle beraber çalıştığını, bu büyük şölenin içinde bulunmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Boks karşılaşmaları Schöneberg Spor Salonu’nda cumartesi saat 18.00’de başlayacak .