Ödemiş Belediyespor:0 - Yeni Bornovaspor:1

İzmir Süper Amatör Lig play-off grubunda ikinci hafta maçları dün oynandı.

Ödemiş Belediyespor ikinci haftada Yeni Bornovaspor’a tek golle boyun eğerek, 11 maçlık galibiyet serisine nokta koydu. 2. haftada Foça ve Çandarlı kazanan diğer ekipler oldu. Gaziemir sahasında baştan sona sağanak yağış altında oynanan maçta zaman zaman net pozisyonlar bulan Ödemiş, 81’de Halit’in golüne engel olamadı. Golün ardından Ödemiş yüklenmeye çalışsa da eşitliği getiren golü bulamadı. Mücadelesine sakat sakat devam eden Erçin de 90+5’te oyundan alındı. Yeni Bornovaspor sahadan 0-1 üstün ayrıldı.

Bu sonuçla birlikte Ödemiş Belediyespor’un 11 maçlık galibiyet serisi de bitmiş oldu. Ligde 10’da 10 yapan, play-off’larda da ilk maçını kazanan Ödemiş Belediyespor, 11 maç sonra mağlubiyet yüzü gördü. Son mağlubiyetini ligde Torbalı deplasmanında 9 Aralık 2012’de alan Ödemiş Belediyespor, 115 gün sonra ilk kez mağlubiyet üzüntüsü yaşadı. Yeni Bornovaspor da 2005’ten bu yana ilk kez bir resmi maçta Ödemiş Belediyespor’u yenmeyi başardı. YAĞIŞ HİÇ DURMADI Gaziemir sahasındaki karşılaşmada yağış hiç durmadı. Zaman zaman şiddetini artıran yağış nedeniyle futbolcular güç anlar yaşadı. Karşılaşmaya bu sezon ilk kez giydiği parçalı forma ile çıkan Ödemiş Belediyespor ikinci yarıda kırmızı-lacivert göğüs bantlı beyaz forma ile mücadele etti. Yeni Bornova da maça çıktığı beyaz formalarını devre arasında yeşil forma ile değiştirdi.

Gaziemir sahasının kapalı tribünleri yağış nedeniyle tıklım tıklım doldu. Ödemiş’ten gelen 80 civarında taraftar ile Bornova’dan gelen 50 civarında taraftar takımlarını maç boyunca destekledi. Karşılaşmayı birçok futbolcu ve teknik adam da takip etti.

Ödemiş Belediye ve Kulüp Başkanı Bekir Keskin yöneticileriyle birlikte karşılaşmayı kale arkasındaki paten pistinden izlemeyi tercih etti. Ödemişli taraftarlar daha önce Ödemiş’te iki kez görev yapan teknik direktör Fatih Parmaksız’a sevgi gösterilerinde bulundu. Maç bitiminde Bornovalılar takımı tribüne çağırırken, Ödemişli taraftarlar hüsran içerisinde otobüslerin yolunu tuttu. FOÇA İKİDE İKİ YAPTI İlk iki sırada bitiren ekibin doğrudan BAL’a yükseleceği grupta ikinci haftada Foça Belediyespor, Narlıdere Belediyespor’u 1-0’la geçti. İkide iki yapan Foça grubun yeni lideri oldu.

Geçen haftayı galibiyetsiz geçen Çandarlı Belediyespor, Konak Belediyespor’u 4-1 yenerek galibiyetle tanıştı. Bornova, Çandarlı, Narlıdere ve Ödemiş’in 3 puanda yer alması nedeniyle grupta yarış kızışmaya başladı.

Ödemiş averajla üçüncü sıraya indi. Grupta üçüncü hafta karşılaşmaları 10 Nisan Çarşamba günü oynanacak. Ödemiş Belediyespor, Narlıdere Belediyespor ile karşılaşacak .

Kaynak: İHA