Norveçli düdük!

Real Madrid-Galatasaray maçının Norveçli hakemi Svein Oddvar Moen verdiği kararlarla çıldırttı

Santiago Bernabeu'daki karşılaşmanın Norveçli hakemi Svein Oddvar Moen, önce 29. dakikada Galatasaray'ın bir penaltısını vermedi. Bu dakikada top Real Madrid ceza alanı içerisinde 2 kez Khedira'nın eline çarptı. Ancak Svein Oddvar Moen pozisyonu devam ettirdi. Pozisyon sonrasında Galatasaraylı futbolcular hakeme itiraz etti ancak karar değişmedi.

GOLÜ RESMEN YARATTI!
Norveçli hakemin 'skandal ' kararları bununla da bitmedi. Moen, maçın 72. dakikasında Drogba ile Ramos'un ikili mücadelesinde Galatasaray aleyhine faul verdi. Ancak pozisyonun faulle ilgisi yoktu. Kullanılan serbest atışla başlayan pozisyon da Galatasaray kalesinde 3. gol oldu.

HAKAN ŞÜKÜR'DEN HAKEME TEPKİ
Maçın ardından başta Türk futbolunun efsane ismi AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür olmak üzere birçok isim sosyal medyada adeta çıldırdı.

'GALATASARAY'IN KADERİYLE OYNADI '
HT Spor Yazarı Bülent Yavuz da hakem Moen'in, belki de Galatasaray'ın tur şansıyla oynadığını söyledi:

'İlk yarıda Khedira'nın topa eliyle dokunması sonrası Galatasaray'ın bir penaltısını vermeyen Norveçli hakem, Real Madrid'in 3. golünden önce de Drogba'ya faul çalarak çok komik duruma düştü. Aslında faulü yapan Sergio Ramos'tu. 3. golü böyle yaratan hakem Moen, Galatasaray'ın belki de tur şansını yakalayacağı golünü de net bir şekilde engelledi. Nasıl mı? Burak ceza alanı içinde topu önüne aldığında Ramos ayak bileğine basarak onun gol atmasını engelledi. Bu, yüzde yüz bir penaltıydı. Ancak hakem, Burak'a sarı kart gösterdi. Hakemin Burak'a sarı kart göstermesi UEFA Başkanı Platini ve hakemlerden sorumlu Collina'nın herhalde yüreğini sızlatmıştır. '