Kick Boks Şampiyonlar Lig'inin 6. Ayağı İstanbul'da Başlıyor

Kick boksun Şampiyonlar Ligi olarak kabul edilen world serisinin 6. ayağı, İstanbul Ülker Sports Arena’da gerçekleşecek.

6 Nisan’da yapılacak olan mücadeleye yabancı sporcuların yanı sıra 7 Türk sporcu da katılacak.Alanında dünyanın en büyük organizasyonu olan ve kick boksun şampiyonlar ligi olarak kabul edilen Glory World Series’in Moskova, Stockholm, Brüksel, Roma, Tokyo, Amerika, Londra’dan sonra İstanbul’da, Ülker Sports Arena’da gerçekleşecek olan 6. Ayağı için geri sayım başladı.

Organizasyonun tanıtımı için bugün İstanbul The Plaza Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Topuz Prodüksiyon Genel Müdürü Birol Topuz, karşılaşmaya sayılı saatlerin kaldığını söyledi.

Türkiye'nin her yerinden ve özellikle yurt dışından yoğun talep aldıklarını belirten Topuz, sayılı biletlerin kaldığını ve Türkiye'de bu derece Kick Boks takipçisinin olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Kendisinin de eski bir dünya şampiyonu olduğunu kaydeden Birol Topuz, Glory6 İstanbul’da bir gecede 32 sporcu arasında düzenlenecek 16 maç içinde en önemli karşılaşmanın sıralamasında 3. sırada bulunan Gökhan Saki ile sıralamada 2. sırada yer alan Romanyalı Daniel Ghita arasındaki maça dikkat çekti. Topuz, ağır sıklette oynanacak gecenin son maçını Saki’nin kazanması halinde sıralamada bir numarada yer alan Hollandalı Semmy Schilt ile dünya şampiyonu olabilmek için unvan maçına çıkacağını vurguladı.Türk Takımı adına dövüşecek olan ve bu alanda daha önce de dünya şampiyonlukları bulunan ve Hollanda’da yaşayan Gökhan Saki, uzun bir aradan sonra ilk defa Türk seyircisi önüne çıkacağını belirtti.

Saki, "Hollanda’da maçlara Türk bayrağı ile çıktığım için eleştirildiğim oluyor. Ancak Rotterdam doğumlu olsam da, ailem Karslı ve ben kendimi bu topraklara bağlı hissediyorum. Hedefim dünya şampiyonluğunu ülkeme kazandırmak ve Glory WS Dünya Şampiyonluk maçının da Türkiye’de yapılmasını sağlayacak büyük ilginin burada var olduğunu organizasyon yetkililerine göstermek.” diye konuştu.

Gökhan Saki’nin daha önce karşılaştığı ve yenildiği, İstanbul’da rövanş maçı yapacağı Romanyalı Daniel Ghita ise, 6 Nisan’daki karşılaşmada “Kim iyiyse, kim güçlüyse o kazanacak. Her zaman dediğim gibi, iyi olan kazansın.” dedi.

6 Nisan günü başlayacak olan organizasyonların açılışında ise özel şovlar ve konuklarda yer alacak. Öte yandan 185 ülkeye gerçekleştirilecek olan televizyon bağlantısı ile milyonlarca kişiye ulaşılması bekleniyor.