İspanya Basını: Real Madrid, Galatasaray’ı Nakavt Etti

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Real Madrid’in Galatasaray’ı 3-0 mağlup etmesi İspanyol basınında geniş yer buldu.

Spor basını Real Madrid’in çok kolay bir galibiyet aldığında hemfikir olurken, Sergio Ramos’un Burak Yılmaz’a yaptığı hareketin de penaltı olduğunu yazdı.AS gazetesi yazarı ve "Altın düdük" sahibi eski İspanyol hakem Urizar Azpitarte, maçın hakemi Sven Oddvar Moen’in penaltıyı göremediğine vurgu yaptı ve ikinci golde de Benzema’nın ofsay pozisyonunda olduğunu dolayısıyla iptal edilmesi gerektiği ileri sürdü.En çok satan spor gazetesi Marca, “Bir parça kek” manşetini attı ve “Görev yerine getirildi, üç sıfır. Ezici Madrid Galata’yı nakavt etti ve bir ayağını yarıfinale attı. Real Madrid Şampiyonlar Ligi maçında ilk kez gol yemedi” ifadelerini kullandı. İkinci sayfasında “Saç şeklini bile bozmadan” diye bir başlık atan Marca, Real’in şimdiye kadar Avrupa’da hiç bir takımı 3-0 yenemediğini kaydetti.

Bir başka önemli spor gazetesi AS da “İleri! Cristiano, Benzema ve Higuain’in golleri yeterli oldu. Madrid turu geçeceğine o kadar inanmıştı ki Xabi Alonso ve Sergio Ramos yarı finale temiz gitmek için sarı kart yediler.” şeklinde bir başlık attı. AS gazetesinin genel yayın yönetmeni Tomas Roncero ise “Türk banyosu” adlı yazısında Real Madrid’e övgüler yağdırdı ve Galatasaray’ın turu geçmesi için mucizeye ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Her iki gazete de Fatih Terim’in hakeme yönelik eleştirilerini ön plana çıkarırken, “Hakem cesaret edemedi” başlığıyla verdi .