Galatasaray Teknik Direktörü Terim Açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Real Madrid'e 3-0 yenildikleri maçta fazla hata yaptıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Terim, ''Bu karşılaşmalarda minimum hata yapmak mecburiyetiniz vardır. Özellikle ilk iki golde, neredeyse tek pozisyonda iki gol yedik. Bunlar olmamalı. Eğer olursa geriye düşersiniz'' dedi.

Terim, özellikle ilk yarıda Drogba ve Eboue ile girdikleri pozisyonlarda fırsatlar yakaladıklarını, birinde golü bulmaları halinde hem moral hem de skor olarak farklı bir noktaya gelme şansları bulunduğunu ancak bunun gerçekleşmediğini dile getirdi.

Norveçli hakem Svein Oddvar Moen için sert ifadeler kullanan Terim, şöyle konuştu:

''Penaltı pozisyonlarından bahsediyor herkes. Ben tam olarak bilmiyorum. Real Madrid'in galibiyetini hakemle gölgelememek gerekir. Ama hakem de Real Madrid'in isminden biraz korktu sanırım. Verdiği kararlara ve sahadaki duruşuna bakıldığında, bu seviyenin hakemi değil. Bu maçta penaltıları, topa elle müdahaleyi görmezsen, her kararı başka türlü verirsen, doğru yönetim olduğu söylenemez. Bunlar bizim için bahane değil ama oyunu iyi oynadığımız zamanlarda goller yedik. Özellikle ilk yarı pozisyonlarımız var. Drogba'nın bire bir pozisyonunun, topa elle müdahale olan pozisyonun ve Burak Yılmaz'ın yerde kaldığı pozisyonun penaltı olduğu söyleniyor. Yine de bunlara rağmen bir gol bulmalıydık.''

-''Futbolda mucize olur mu-''-

Real Madrid karşısında aldıkları 3-0'lık yenilginin ardından tur şanslarını değerlendiren tecrübeli teknik adam, ''Futbolda mucize olur mu'' sorusunu sorarak, ''Futbolda her şey var. Taraftarımız önünde güzel bir oyun için elimizden geleni yapacağız. Tabii ki bu beklediğimiz bir skor değildi. Karşımızda bu kupada şampiyonluğu kafasına koymuş çok önemli bir rakip var ve her an her şeyi yapabilecek oyunculara sahipler'' diye konuştu.

Bir İspanyol gazetecinin, Galatasaraylı oyuncuların sahada yeterince inançlı olup olmadıkları sorusuna ise Terim, ''Kadromuzdaki birçok oyuncumuz tecrübeli ama tecrübesiz bir grubumuz da var. Real Madrid'e karşı oynamak kolay değil. Rakibe karşılık vermeye çalıştılar. Bazen kalite farkı sahaya yansır ve isteseniz de yapamazsınız. Ben oyuncularımın bugün isteklerinden eminim. Eğer skor 1-0 iken veya 2-0 iken golü bulsaydık, şimdi başka türlü konuşuyor olabilirdik'' diye yanıt verdi.

Muhabir: Mehmet Fatih Duman-Ömer Hakan Kibar

Yayıncı: Tarkan Demir

Kaynak: AA